Az online térben szervezik a 28. Bolyai Nyári Akadémiát

49

A járványügyi óvintézkedések miatt online szervezik meg a 28. Bolyai Nyári Akadémiát. A július 6-26. közötti időszakban zajló képzéssorozat rendkívüliségét a BNYA 2.0 cím is jelöli – közleményben tájékoztatta lapunkat a szervező Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége.

A BNYA 2.0 szakmai programjait a Tanulás jövője témakörben építették fel, és olyan pedagógiai kérdésekre helyezik a hangsúlyt, amelyeket részben a kényszerű távoktatás hozott felszínre: az együttműködő tanulás és tanítás megvalósításának lehetőségei, a differenciált oktatást segítő felületek és alkalmazások, valamint az online mérés és értékelés eszközei.

Idén az Akadémia két részből tevődik össze. Az első A tanulás jövője címmel 3 modulból álló, 35 órás online továbbképzési programot kínál a pedagógusoknak, melynek szakmai gondozója a Tempus Közalapítvány.

A BNYA második részét ingyenesen és szabadon hozzáférhető online szakmai programok és kísérő rendezvények képezik (előadások, beszélgetések, kulturális programok) a hagyományos akadémiai hetek időszakában: 2020. július 6–24. között. Az online események jegyzéke folyamatosan bővül, frissül, az aktuális program a www.bnya.rmpsz.ro felületen lesz elérhető. Ezen felületen lesznek megtekinthetők a BNYA időszakában készült videoanyagok is.

Az Akadémia továbbképzésére RMPSZ-tagsággal rendelkező, a romániai oktatási rendszerben dolgozó szakképzett pedagógusok, valamint a Kárpát-medencei pedagógusszövetségekben ((SZMPSZ, KMPSZ, ÉMPE, VMPE, HMPF és MPE) tagsággal rendelkező, a Kárpát-medencei magyar oktatási rendszerben dolgozó, szakképzett oktatók pályázhatnak. Jelentkezni csak online módon lehet a pályázati adatlap pontos kitöltésével, mely elérhető a www.rmpsz.ro oldalon. Iratkozási időszak: 2020. június 2., kedd – június 21 ., vasárnap. Az elvégzett modulokról a résztvevők igazolást, bizonylatot kapnak.

További, folyamatosan frissülő információk a bnya.rmpsz.ro honlapon, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Facebook-oldalán találhatók – áll az RMPSZ közleményében.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.