2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Az önkormányzat hamarosan folytatja a munkát

Zetelakán is megalakult az új tanács, beiktatták tisztségébe Nagy Attila polgármestert, a követező, november 10-én sorra kerülő tanácsülésen néhány önkormányzati tisztviselő beiktatása után megválasztják az alpolgármestert. Zetelaka járványügyi besorolása egyébként még mindig piros.

A járvány miatti szigorítások Zetelaka községet is nagyban érintik, nincs oktatás, bezártak a vendéglők, bárok, kötelező a maszkhordás az utcán. Sok család él turizmusból, vendéglátásból, így számottevő a vírus negatív következménye a turisztikai szektorban, tudtuk meg Nagy Attila polgármestertől. Egyelőre az önkormányzattól még nem kértek segítséget a cégek, kivéve a tavaszi karanténkor, amikor a szemétadó eltörlését kérték és meg is kapták arra az időszakra.

– Nagyon sok beruházást időzítettünk őszire, pontosabban most értek meg a kivitelezésre. Jelen pillanatban két út modernizálása van előkészítve, mindkét útszakasz 600 méter, ezekre kerül aszfalt. Minél előbb szeretnénk felszerelni négy sebességjelző táblát: kettőt Zetelaka és kettőt Zeteváralja bejárataihoz, amely figyelmezteti a sofőröket, hogy csökkentsék a sebességet. Az önkormányzat hamarosan egy techballasztalt vásárol, amelyet a sportcsarnokban helyezünk el, ugyanakkor egy drónt vásárolunk a tűzoltóságnak, amellyel az illegális tarlóégetéseket jobban nyomon tudják követni. Ezzel akarjuk kedvüket szegni azoknak, akik gyufával kaszálnak. Folytatjuk a megcsúszott uniós pályázatainkat, úgy néz ki egyelőre, hogy a zeteváraljai szennyvízzel sajnos átcsúszunk jövő nyárra. A másik életben lévő uniós pályázatunk az erdei utak javítása, elkészült a Madarasi-Hargita felé vezető út, jelenleg a sikaszói utat javítják – mondta Nagy Attila.

A polgármesteri hivatalnak helyet adó bérelt épületet a következő negyedévben átalakítják, hogy ebben az időszakban is gördülékenyen, biztonságosan mehessen az ügyfélfogadás. Átrendezik az osztályokat és új ügyfélablakokat nyitnak, emellett azokat az osztályokat, ahol nagyobb forgalom van, a földszintre helyezik át. Jövőre digitalizálják az ügyvitelt, szeretnének áttérni az elektronikus aktákra, ügyintézésre.

Három héttel ezelőtt Nagy Attila polgármester tesztje is pozitív lett, az elkülönítésből október 29-én szabadult, épp a hivatali eskü napján.

– Még most is érzem a koronavírus utórezgéseit, s bár nem voltam nagyon beteg, mégis lassan gyó­gyulok. Még a hétvégén is ízületi fájdalmakkal ébredtem, nagyon fáradtan. Most kezdett visszatérni az erőm. Két kollégámnak szintén pozitív lett a tesztje, egyikük már meggyógyult, a másik még karanténban van. Bár csökkenő tendenciát mutat, még mindig piros zónának vagyunk nyilvánítva harmadikáig, de valószínű, hogy még egy hétre meghosszabbítják ezt az intézkedést. Jelenleg huszonnégy koronavírussal fertőzött személy van nyilvántartva a településen, tizennyolc esettel már átkerülhetnénk a sárga zónába. Egyetlen súlyos eset volt Zetelaka községben, egy hetven körüli személy került lélegeztetőgépre, de már ő is jobban van. Haláleset nem történt – tudtuk meg az elöljárótól.


Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb