Az Istenbe vetett hit és a munka iránti szeretet: Századik életévét töltötte be

1 962

A csíkdánfalvi Fülöp Veronika századik születésnapját ünnepelte szombaton a családdal együtt a helyi önkormányzat. Sokan felköszöntötték Veronika nénit a jeles napon, többek között a község polgármestere.

Veronika néni 100. születésnapja. Ünnep a családnak és a közösségnek                            Fotó: László F. Csaba

Fülöp Veronika 100. születésnapja alkalmából összegyűlt a család, az eseményen a helyi önkormányzat képviselői is tiszteletüket tették. Csíkdánfalva önkormányzata és az egész faluközösség nevében köszöntötte Veronika nénit a polgármester, meglepve őt egy, a nevével ellátott emlékplakettel.
− Ez nagyon ritka alkalom. Sajnos mindenkinek a születésnapjára nem tudunk elmenni, de ez kihagyhatatlan volt. Hála Istennek, az utóbbi 10 évben három ilyen alkalomról tudunk, hogy valaki a száz évet is betöltötte a közösségünkben – emelte ki Bőjte Csongor-Ernő, Csíkdánfalva polgármestere.
Veronika néni egész életében a hitének és a munkájának élt. Mezőgazdasággal foglalkozott, szőtt és napszámra járt dolgozni. Unokái, dédunokái számára példaértékű életet élt. 98 éves koráig teljes életet élt, egyedül ellátta magát, nem volt sok segítségre szüksége. Másfél éve egy kisebb baleset során megütötte magát, így került egyre rosszabb állapotba.
− Ez az év különleges: nagymamánk 100 éves, az egyik unoka 50 és a dédunoka 25 éves lett. Nagymama a mi példaképünk és büszkeségünk, mindenki szerette, senkivel sem veszekedett soha. A munka iránti szeretete és az Istenbe vetett hite juttatta el őt ehhez a naphoz. Nagyon örülök, hogy a dédunokák is megismerhették őt és az általa képviselt értékeket – vélekedett Péter Tünde, Fülöp Veronika unokája.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek