Az informatika iránt érdeklődőket célozzák

Posztgraduális képzési programot indít a BBTE Székelyudvarhelyen

93

Az Oktatási Minisztérium által akkreditált program átképzési lehetőséget biztosít mindazok számára, akik jelenlegi szakmájukból szeretnének áttérni az informatika és szoftverfejlesztés területére. De azoknak is jól jöhet, akik már az IT-szakmában dolgoznak, de nem rendelkeznek ilyen jellegű felsőfokú végzettséggel.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) magyar nyelvű posztgraduális képzésére olyan személyek jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek valamilyen felsőfokú végzettséggel (bármilyen tudományterületen), illetve egy államilag elismert felsőoktatási intézmény által kibocsátott ennek megfelelő oklevéllel. A képzést a BBTE Matematika és Informatika Karának egyetemi oktatói tartják, akik a gazdasági szektorral is folyamatosan együttműködnek és fejlesztői tapasztalatokkal rendelkeznek. A hallgatók közvetlen kapcsolatban lesznek a helyi IT-szektor képviselőivel is. A 18 hónapos képzési programot 3 félévre tagolják, a tandíj 2500 lej szemeszterenként. A partnerszervezetek és cégek által ösztöndíj-lehetőséget is biztosítanak.
A beiratkozáshoz online előjelentkezés szükséges az egyetem weboldalán, ennek határideje március 14. A személyes beiratkozás Kolozsváron, az egyetem székhelyén történik március 15–19. között. Elegendő számú igénylés esetén a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség március 16-án csoportos utazást is szervez a jelentkezőknek, amelyhez regisztráció szükséges a közösség weboldalán. Összesen 25 helyet hirdettek meg, a felvételit március 23-án Székelyudvarhelyen tartják, az oktatás áprilistól indul.
Az érdeklődők minden képzéssel kapcsolatos információt megtalálhatnak a Matematika és Informatika Kar weboldalán (www.cs.ubbcluj.ro), illetve a U-Hub honlapján (u-hub.ro). A képzés a polgármesteri hivatal által működtetett Regionális IT Fejlesztési Program támogatásával, a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösséggel és a Harghita Business Centerrel partnerségben valósul meg.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek