Az ima ereje

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

133

Az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért elnevezésű fel­hívás keretében október 18-án, reggel 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. A Venezuelából indult kezdeményezéshez a csíkszeredai és környéki iskolák is csatlakozhatnak, Darvas Kozma József a Szent Kereszt Anyaegyház plébánosának meghívására.

illusztráció: László F. Csaba

Az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért elnevezésű felhívás keresztény közösségek összefogásából indult 2005-ben, Venezuelában. A kezdeményezés célja a gyermeki szívek megszólítása és mozgósítása az egész világ egységéért és békéjéért. Az ima erejére épülő megmozdulás keretében számos helyen még a tanítást is felfüggesztik, szem előtt tartva Szent Pio atya gondolatait, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ megváltozik”.
Darvas Kozma József a Szent Kereszt Anyaegyház plébánosa, lapunk érdeklődésére elmondta: értesítették a környékbeli hittantanárokat, akik legjobb belátásuk szerint mozgósíthatják a gyermekeket.
Ez egy viszonylag újszerű kezdeményezéshez, amelynek lebonyolítását helyileg kell megoldani. Én úgy látom, hogy az egyházi iskolákban igyekeznek csatlakozni a felhíváshoz, a világi oktatási intézmények, pedig belátásuk szerint oldják meg – közölte Darvas Kozma József, aki szerint fontos, hogy a gyermekek is megérezzék az imádságban rejlő erőt, és a népek békéért kérjék a Jóistentől.
Az egyházi elöljáró emlékeztetett: a hidegháború idején a fatimai püspök XXIII. János pápa egyetértésével felhívást intézett 1960 elején, hogy az év október 12-éről 13-ára virradó éjszaka minden hívő a fatimai zarándokokkal együtt imádkozzon. Hozzátette: az egyháztörténelemben nem történt még egy ilyen világot átfogó felhívás.
Sokan komolyan vették ezt a megmozdulást, és a zord körülmények ellenére is kitartottak, egyesültek az imában. Ekkor zajlott az a rakétakilövési kísérlet, amelyet még Hruscsov rendelt el év elején, s amely végül sikertelennek bizonyult. Ugyanis, amikor a számláló elérte a nullát, az „abszolút fegyver” ott helyben felrobbant – taglalta Darvas Kozma József, nyomatékosítva az ima erejének fontosságát.
Az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért kezdeményezésről Simó Gáspár, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium lelkiigazgatója, is nyilatkozott a Hargita Népének, kiemelve: igyekszik bevonni minél több gyermeket az imaláncba.
Arra nincs lehetőség, hogy teljesen felfüggesszük a tanítást erre az időszakra, de a tervek szerint minden osztályból legalább két gyermek csatlakozik a felhíváshoz. A gimnázium kápolnájában imádkozunk majd, és kérjük az emberek közötti megbékélését – fogalmazott Simó Gáspár.
Október 18-án, reggel 9 órakor tehát világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek