2020, december 4, péntek.
custom_html_banner1

Hirdetés

Az ígéretek szerint újra lesz szalagkorlát

Csatószegen a 46-os és 47-es számú házak előtt hiányzik a főút melletti támfalról a védőkorlát. Az egyik helyi lakos Hargita Megye Tanácsához fordult, kérve, pótolják a hiányzó részt. Az önkormányzattól kapott válaszban a gond orvoslását ígérik.

Csatószegen, a templomtól lefelé vezető út mentén lévő támfalról több méter védőkorlát hiányzik, ami egy régebbi útjavítási munka után tűnt el. A korlát hiánya miatt több baleset is történt, korábban két szekér beborult, legutóbb egy biciklis megsérült. Molnos Sándor helyi lakos előbb a Csíkszentsimon Község Polgármesteri Hivatalához fordult a gond orvoslásáért, majd a megyei tanácshoz. Mivel első alkalommal nem kapott választ, a kéréséhez aláírásokat is gyűjtött, a faluból 59 háztartás fejezte ki támogatását. Ezt az iratot a megyei tanácsnál szeptember 7-én iktatták.
– Előtte ugyan voltak hiányok, de ekkora összefüggő korlátrész még soha nem hiányzott. Azt szeretném, ha megértenék, hogy ez közösségi probléma, már történtek balesetek és bármikor előfordulhat még – osztotta meg aggodalmát Molnos Sándor.
Néhány napja válaszolt Hargita Megye Tanácsa a kérésre, jelezve, hogy hamarosan megoldják a problémát: „Illetékes munkatársaink helyszíni vizsgálatuk során megállapították, hogy a régi védőkorlát az útfelújítási pályázat lebonyolítása után rongálódott meg, egyébként az európai uniós projekt tervében az útnak ezen a szakaszán nem szerepelt védőkorlát” – olvasható a válaszban. A dokumentumból az is kiderül, Hargita Megye Tanácsa mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb megoldja a Molnos Sándor által jelzett problémát, a közlekedésbiztonságra vonatkozó szerződés révén pótolják a hiányzó korlátrészt.

Györffy Ibolya

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb