csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Az igazságáért harcol Gálfi Árpád

Igazáért küzd a július 15-én, a Magyar Polgári Párt (MPP) udvarhelyi szervezetének elnöki tisztségéből távollétében leváltott Gálfi Árpád. Mivel múlt péntekig az MPP nem bocsátotta rendelkezésére az említett közgyűlés jegyzőkönyvét, ezért Gálfi Árpád továbbra is az MPP udvarhelyi elnökének tartja magát. A megyei elnökség is megerősítette: feltehetően szabálytalanság történt.

Az igazság pártján, az igazság útján – Gálfi Árpád szlogenje Fotó: Nagyálmos Ildikó

Mint arról lapunkban beszámoltunk, a július 15-én Székelyudvarhelyen megtartott közgyűlésen (a meghívóban nem szerepelt tisztújítás, csupán elnöki, elnökségi tagok beszámolója, illetve különfélék – ám ez mégis megtörtént) az MPP székelyudvarhelyi szervezete a távollétében váltotta le Gálfi Árpád MPP-elnököt, és új tagságot választott. Törvénytelenségre hivatkozva Gálfi Árpád ezt nem fogadja el, hiszen amint a múlt pénteki sajtótájékoztatón elmondta, írásban azóta sem értesítették.
– Az állítólagos leváltásom és a tisztújítás ellen megtettem a párt alapszabályzata szerinti törvényes lépéseket. Az MPP székelyudvarhelyi szervezete nem bocsátotta rendelkezésemre sem a kérdéses gyűlés jegyzőkönyvét, sem a meghozott határozatok másolatát – fogalmazott Gálfi Árpád, majd elmondta, nyílt titok, hogy több mint egy éve az elnökség hét tagjából négy személlyel egyre több nézeteltérése, konfliktusa van.
A közgyűlést megelőző hetekben a kritikusainak csoportja 17 általuk hozott új tagnak kérték a felvételét, amelyet a legjobb szándékkal ő is aláírt és továbbított a megyei elnökségnek elfogadásra – közölte Gálfi, részletesen beszámolva a július 15-i eseményekről. (Ezt korábban lapunkban is kifejtettük, ezért nem térünk vissza rá.)
Gálfi többször kérte a leváltásáról szóló jegyzőkönyvet az új elnöktől, elnökségi tagoktól levélben, szóban, írásban egyaránt, de azóta sem kapott választ. Arra gyanakszik, hogy nagyon nehéz hiteles és törvényes jegyzőkönyvet összeállítani annak tudatában, hogy egy újságíró a gyűlésről teljes hangfelvételt készített és nyilvánosságra is hozta.
Fontosnak tartotta megjegyezni és bizonyítékkal is alátámasztotta, hogy az MPP megyei elnöksége július 18-án tartott elnökségi gyűlésen fogadta el törvényesen a 17 új tag felvételét, ám ők már 15-én szavaztak leváltásáról. A megyei elnökség sem kapott jegyzőkönyvet a július 15-i gyűlésről. Ugyanakkor elfelejtették leváltani azt a két elnökségi tagot, akik Gálfival távoztak, név szerint Koffol Alfrédet és Bálint Mária Magdolnát. Az ő mandátumuk szeptemberig tart, a tervezett tisztújító közgyűlésig.
Gálfi kijelentette: mesterkélt, aljas módon előkészített leváltása nem több törvénytelen puccsnál, ezért nem tekinti sem hitelesnek, sem jogerősnek, sem törvényesnek. Bízik abban, hogy az MPP-ben sokkal több a tisztességes, becsületes, tenni akaró ember, mint a kulisszák mögött felsőbb utasításra puccsot tervezők és végrehajtók. Nem adja fel, hiszen tizenöt éve ugyanazt az értékrendet képviseli a pártban – fejtette ki a sajtótájékoztatón.
Ugyanakkor arról is szólt, hogy többször visszajutott hozzá: Szász Jenő egykori polgármester és párt-
alapító alkalmatlannak tartja mind az MPP-elnöki tisztégre, mind polgármesternek. Szász Jenő több helyen hangoztatta: nem tudja befolyásolni, hogy ki legyen a város polgármestere, viszont azt igen, hogy ki ne legyen. Gálfi szerint a puccsot előkészítők között voltak a Nemzetstratégiai Kutatóintézet alkalmazottai, Szász érdekeltségeibe tartozó cégek, alapítványok alkalmazottai, vezetői vagy közös üzleti partnerei.
A sajtótájékoztatón jelen lévő Koffol Alfréd és Bálint Mária Magdolna elnökségi tagok szerint nagyon sok gyanús jel utalt arra, hogy valami készülődik. A gyűlésen sok meglepetés érte őket, többek közt az, hogy egyesek nem akarták engedélyezni a sajtó jelenlétét, ugyanakkor sokan voltak ismeretlenek, akiket nem a párt problémái érdekeltek és nem a beszámolók miatt jöttek, hanem vádaskodni a polgármester ellen.

Belső vizsgálatot indítottak

Az MPP Hargita megyei elnökségének július 18-i ülésén hozott határozatokról 24-én, majdnem egy héttel később közöltek részleteket. A múlt szerdán a szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményből az derül ki: valóban ekkor fogadták el a 17 új jelentkező tagságát (egyiket csak hiánypótlást követen), illetve megerősítik a Gálfi Árpád által kifogásoltakat: „Feltételezhetően szabálysértés történt a székelyudvarhelyi szervezet 2019. július 15-én megtartott közgyűlésén, mivel az ott megjelent tagok között olyan személyek is megjelenhettek és szavazhattak, akik akkor még nem voltak a párt tagjai” – áll a közleményben. Rámutatnak: a kivizsgálás érdekében kérték a határozat átiratát, a közgyűlés jegyzőkönyvét, valamint az elnökségi tagok jegyzékét.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb