Az ifjúság éve a Gyergyószentmiklósi Kolping Családnál

19

2018 a Gyergyószent­mik­lósi Kolping Családnál az ifjúság éve jegyében zajlott. A már 25 éve folyamatosan élő Kolping-közösségbe sokan beleszülettek és ebben nőttek fel. Hiszünk abban, hogy ahhoz, hogy egy közösség megmaradjon, lelkes fiatalokra van szükség, akik új energiát és színt visznek az egyesület munkájába. Az idei év programjait a Gyergyószentmiklósi Kolping Család úgy tervezte, hogy a fiatalok köré és az ő segítségükkel valósuljanak meg. A gyereknap alkalmával kalandos programon vehettek részt a legkisebbek a Békényfői Kolping-telken, játékos vetélkedőkkel fokozatosan jutottak el az elrejtett kincsekhez.
A nyár folyamán a fiatalok jelentős szerepet vállaltak rászoruló családok kirándultatásának megszervezésében. Ezáltal is betekintést nyertek és tapasztalatot szereztek az egyesület karitatív tevékenységeiről. Jól megérdemelt pihenésüket a fiatalok maguk szervezték meg, parajdi és magyarországi kiránduláson is részt vettek.
A hagyományőrzés szintén rányomta bélyegét az egyesület idei munkájára. Fontos, hogy a fiatalok úgy vigyék tovább a negyed évszázados egyesület munkáját, hogy közben megismerjék és megőrizzék a hagyományokat. Ilyen célból az egyesület az idén új székely csizmákkal egészítette ki a székelyruha-készletét, néptáncot és népdalt tanultak a tagjai, hagyományos táncestet szerveztek.
Az advent közeledtével ötvözve a karitatív tevékenységet a hagyományőrzéssel, hagyományos karácsonyi műhelymunkák folytak a Kolping-házban. Az ebből származó jövedelmet az egyesület a Szent István-plébánia és a szeretetkonyha javára ajánlotta fel.

Bende Tünde, Kolping Család Egyesület, Gyergyószentmiklós

Az évi programsorozat Gyer­gyószentmiklós Önkormányzata és a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg. Köszönjük a támogatást!

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek