Az időjárás megint nem kedvez a hazai labdarúgásnak

177

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a hétvégére kiírt 3. ligás és ifjúsági mérkőzések elnapolásáról döntött tegnap a Román Labdarúgó Szövetség. A megyei bajnokságban is csak egy meccs lesz, a Csík körzeti tavaszi nyitányát korábban elhalasztották, az Udvarhely körzetiben viszont lejátszanak néhány meccset.

Meccs és ellenfél nélkül maradtak az FK focisai. Kényszerszünet Fotó: László F. Csaba / archív

Az újabb havazás újabb halasztást eredményezett a hazai labdarúgó-bajnokságokban. Az 1. Liga küzdelmei szünetelnek a válogatott mérkőzései miatt, a 2. ligában viszont megtartják a fordulókat, a 3. ligában és az utánpótlás-bajnokságban viszont a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt minden találkozót elhalasztottak. Erről tegnap döntött a Román Labdarúgó Szövetség Végrehajtó bizottsága.
A 3. Liga I. csoportjának 19. fordulójában az FK Csíkszereda a kiírás szerint a sereghajtó Galaci Metalosportot fogadta volna, ám a csíkiak biztosan nem játszanak majd a Duna-partiakkal. A FRF Végrehajtó Bizottsága ugyanis arról is határozott, hogy a Metalosportot felhalmozott adósságai miatt kizárják a bajnokságból. A galaci klubot korábban a szövetség Fegyelmi és Etikai Bizottsága január 17-én és 31-én, február 14-én, március 7-én és tegnapelőtt is pontlevonással sújtotta, összesen 12-vel. Végül tegnap zárták ki a pontvadászatból a Metalosportot, miután hitelezője felé nem törlesztette a meghatározott időn belül az adósságát. A Metalosport a 2017/2018-as idényben 16 találkozót játszott, és egyen sem sikerült pontot szereznie, összesen két gólt rúgtak a galaci focisok, hálóőreik pedig 121-et kaptak. A FRF döntése értelmében a hétvégére kiírt 19. forduló meccseit április 3-án pótolják, míg az utánpótlás-bajnokságokban május 2-án játsszák le az elmaradt mérkőzéseket.
Bálint László György, az FK Csíkszereda vezetőedzője nem volt túl boldog, amikor megtudta, halasztják a 19. fordulót. „Sajnos ez a döntés nem kedvez nekünk, hiszen a CSM Roman-meccs után a csapat nagyon jó hangulatban volt, és úgy szerettük volna, hogy játsszunk a hétvégén is, de az időjárással nem tudunk harcolni. Ugyanakkor a pályára is kell vigyáznunk, és ilyen szempontból azt kell mondjam, jó, hogy nem lesz mérkőzésünk a hétvégén. Az edzéseket sem volt könnyű megoldani, hisz a műfüves pálya is havas volt, és a sátorban kellett edzeni, de ennek ellenére a munkát elvégeztük, minden rendben volt. Jakab Róbertet hétfőn megműtötték, így ő 5-6 hónapig nem áll rendelkezésre, de rajta kívül mindenki játékra kész. Próbaérettségi miatt a héten a fiatalokat is nélkülöztük, de nagyon fontos az, hogy az iskolában is jól teljesítsenek” – nyilatkozta a klub honlapjának a csíkiak edzője.
Az FK Csíkszereda így két hét alatt két bajnokin is pihen. A korábban már szintén az időjárási körülmények miatt elnapolt 15. fordulóban az Avântul Valea Mărului kizárása miatt pihen, viszont az FC Székelyudvarhely Szászhermányban pályára lép. Jövő szombaton a 20. fordulóban az FK Barcarozsnyón az Olimpic Cetate ellen játszik, míg a székelyudvarhelyiek a Bucovina Ră­dăuți csapatát látják vendégül. Április 3-án tehát újabb hétközi forduló lesz, a csíkiak pihennek, az FC Székelyudvarhely pedig Focșani-ban játszik. Három nappal később, április 6-án az FK Csíkszereda a Sporting Liești ellen hazai közönség előtt lép pályára, míg a székelyudvarhelyiek Darabani-ban a Sănătatea ellen játszanak.

Kevés meccs lesz
A megyei labdarúgó-baj­nok­ságban csak egy mérkőzést rendeznek a hétvégén. A ho­mo­ród­almási­ak Szentegyházán fogadják a Balán­bányai Bányászt holnap 13 órától, ez utóbbi gárdának ez lesz az első mérkőzése az idén. A Bástya vezetői bejelentették, Gyer­gyó­szárhegyen alkalmatlan a pálya a játékra, míg a Szé­kely­keresztúr – Maroshévíz meccset április 14-én játsszák.
A Csík körzetiben újabb egy hetet halasztottak a kedvezőtlen időjárás és a pályák használhatatlansága miatt, viszont az Udvarhely körzetiben néhány meccset lejátszanak. Az A csoportban csak egy meccset napoltak el, kettőt – a Farkaslaka – Betfalva és a Varság – Fiatfalva – vasárnap a szé­kelyudvarhelyi műgyepes pályán játszanak, míg holnap szintén két mérkőzést rendeznek. A B csoportban a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület honlapján közöltek szerint teljes fordulót rendeznek, míg a C csoportban április 8-án lesz a tavaszi idénykezdés.

HN-információ

A cikk a Hargita Népe március 23-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek