Az FK hazai, az SZFC idegenben lép pályára – Rangadót játszanak a csíkiak

81

Az év első hazai bajnoki meccsét játssza az FK Csíkszereda, míg az FC Székelyudvarhely idegen környezetben játszik a hazai labdarúgó 3. Liga 18. fordulójában. Az udvarhelyiek egyértelműen esélyesek a győzelemre, a megyeszékhelyen viszont nehéz meccs elé néz az FK.

December elején Paşcani ellen játszott utoljára hazai pályán az FK Fotó: László F. Csaba

Először játszik az idén hazai közönsége előtt az FK Csíkszereda, az FC Szé­kelyudvarhely pedig először lesz az év folyamán vendég a hazai labdarúgó 3. Ligában. Mindkét csapat a győzelemre hajt a 18. fordulóban.
Az FK Csíkszereda holnap 15 órától a CSM Roman csapatát fogadja. A csíkiak az előző fordulóban érdekesnek mondható körülmények között szerezték meg a három pontot Kézdivásárhelyen a KSE ellen, igaz, az a győzelem segítette hozzá Bálint László György tanítványait ahhoz, hogy dobogós helyen és az éllovastól mindössze egy pont lemaradással várják a folytatást. A két csapat a harmadik fordulóban Romanban játszott egymás ellen, akkor a házigazdák 4–1-re nyerték meg a meccset. Mindkét csapat a feljutásért küzd, Romannak és az FK-nak is 33-33 pontja van, csupán az egymás elleni eredménye és a gólaránya gyengébb a csíki csapatnak holnapi ellenfeléhez képest. A csoport élmezőnye szoros, hiszen az első négy gárdát mindössze négy pont választja el, egy FK-sikertelenség pedig azt is jelentheti, hogy közvetlen riválisaihoz képest ponthátrányba kerülhet a csapat, ugyanakkor a harmadik helyet is elveszítheti a tabellán. Márpedig az FK célja idén a csoportgyőzelem és a 2. Ligába való feljutás, éppen ezért egyetlen ballépést sem engedhet meg magának a Bálint László György által irányított gárda.
Az FC Székelyudvarhely sikere annak ellenére borítékolható, hogy a csapat idegenben játszik. Mészáros Alpár csapata a sereghajtó Metalosport otthonában lépik pályára, a galaciak idén nemhogy nem szereztek még pontot, de meg is büntette a Román Labdarúgó Szövetség, így a pontlevonások után a Duna partiaknak mínusz 8 pontjuk van, mindössze két gólt lőttek és 126-ot kaptak. A két csapat a harmadik fordulóban Székelyudvarhelyen találkozott, akkor a meccs igazi gólzáport hozott, hiszen az SZFC focisai tizennégyszer találtak be az ellenfél kapujába, a galaciak pedig csak helyzetekig jutottak el, abból is keveset jegyeztek. Amúgy a Metalosportot a megszűnés fenyegeti, ám a csapat tagjai hősiesen lejátsszák minden meccsüket, igaz, két meccset leszámítva legalább öt gólt kaptak. Egyébként a legszorosabb meccsüket, amelyen csak 3–1-re kaptak ki, az FK Csíkszereda ellen játszották Galacon.

A műsor
3. Liga, 18. forduló: ma: Bá­kói Aerostar – Sănătatea Da­ra­bani (15); holnap: FK Csík­sze­reda – CSM Roman (15), Ga­laci Metalosport – FC Szé­kely­udvarhely (15), Szász­her­mány – CSM Bucovina (15), Sporting Lieş­ti – Avântul Valea Mărului (15), Barcarozsnyói Olimpic Ce­tate – Kézdivásárhelyi KSE (15), Galaci Suporter Club Oţelul – CSM Focşani (17.30).

Pályán az ifik is
A hétvégén elkezdődnek az országos ifjúsági bajnokságok is. Az U19-es Elit Ligában, illetve az U17-es országos bajnokság 10. csoportjában szereplő FK Csíkszereda hazai, míg az U19-es és az U17-es országos bajnokság 9. csoportjában érdekelt FK gárdája idegen környezetben lépik pályára. Az FC Székelyudvarhely mindkét ifjúsági csapata hazai közönség előtt szerepel holnap az országos bajnokság 9. fordulójában.
A műsor: U19, Elit Liga, 9. forduló: holnap: FK Csíkszereda – Gica Popescu Akadémia (12). U19-es ob, 9. forduló: holnap: Szászrégeni Lucian Blaga – FK Csíkszereda II. (12), FC Szé­kely­udvarhely – Brassói ISK-Brasovia (12). U17-es ob, 9. forduló: holnap: FK Csíkszereda – Felsőbányai FC Kiss (14), Szászrégeni Lucian Blaga – FK Csíkszereda II. (14), FC Székelyudvarhely – Brassói ISK-Brasovia (14).

Három meccs a megyeiben
A múlt heti veresége után szabadnapos lesz a megyei bajnokság 17. fordulójában az éllovas Szé­kelykeresztúri Egyesülés, a sereghajtó VSK Gyergyószentmiklós, amely a bajnoki címvédőt legyőzte, azonban újabb udvarhelyszéki csapat ellen játszik, ezúttal hazai környezetben. A 4. Liga 4–7. helyezettje között mindössze négy pont a különbség, így a gyergyóiak egy győzelem esetén akár két helyet is javíthatnak a tabellán.
A 4. Liga 17. fordulójának műsora: holnap: Balánbányai Bányász – Gyergyószárhegyi Bástya (13), VSK Gyergyószentmiklós – Székelyudvarhelyi Roseal (15.30), Maroshévízi Pro Maros – Homo­ródalmási Homoród (15).

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 16-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek