Az FK Csíkszereda révbe érhet

Hétvége a focipályákon

39

Az utolsó előtti fordulót rendezik a hétvégén a hazai labdarúgó 3. Liga 5. csoportjában, a Székelyudvarhelyi FC hazai, míg az FK Csíkszereda idegen környezetben játszik. A csíkiak gyakorlatilag a saját és az udvarhelyiek helyzetét is eldönthetik, ugyanis ha a csíkiak győznek Tasnádon, akkor megnyerik az 5. csoport küzdelmeit és ősszel a másodosztályban szerepelhetnek, míg az SZFC biztosan harmadligás marad a következő idényben is.

Végéhez közelednek a hazai labdarúgó-bajnokságok, az 1. Ligában már bajnokot hirdettek, hétfőn pedig véget is a felsőházban a pontvadászat. Az utolsó forduló nem sok izgalmat tartogat, hiszen a bajnoki cím mellett az ezüstérem is gazdára talált már, csupán a bronzérmes csapat kiléte kérdéses, de azt a harmadik helyért harcoló két gárda egymás ellen dönti el ma este.
A Kolozsvári CFR az utolsó előtti fordulóban 1–0-ra győzött hazai környezetben az U Craiova ellen, így a fellegváriak megvédték bajnoki címüket, s összességében (2008, 2010, 2012 és 2018 után) a klub ötödik aranyérmét szerezték meg. A rájátszás során a kolozsváriakhoz visszatérő Dan Petrescu edzői pályafutása második bajnoki címét ünnepelheti a CFR-rel, de korábban a csúcsra vezette az Unirea Urziceni-t is. A kolozsváriak a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében indulhatnak majd a nyáron, a második helyezett Bukaresti FCSB pedig az Európa Liga 1. selejtezőkörében szerepel. A bajnoki bronzéremért az egyaránt 36 pontos U Craiova és Konstancai Viitorul küzd, a két csapat ma este az olytán fővárosban játszik. Amennyiben a craiovaiak nyerik a mérkőzést, úgy ők végeznek a harmadik helyen és indulhatnak az Európa Liga 1. selejtezőkörében, viszont konstancai siker esetén a tengerpartiak selejtezhetnek a második számú európai kupaküzdelemben. Egy érdekesség is fennállhat, hiszen a Viitorul május 25-én az Astra Giurgiu ellen vívja a Románia-kupa döntőjét, és amennyiben a tengerpartiak nyerik a trófeát, úgy ők az Európa Liga második selejtezőkörében kapcsolódnak be a sorozatba, míg a ma esti eredménytől függetlenül az oltyánok is indulhatnak a nemzetközi kupaküzdelemben.
A Székelyudvarhelyi FC a 3. Liga utolsó előtti fordulójában ma játszik hazai közönség előtt a Besztercei Gloria ellen. Az udvarhelyiek könnyű helyzetben vannak, hiszen az utolsó két fordulóban két pontot kell szerezzenek ahhoz, hogy ősztől is a harmadosztályban szerepeljenek, tehát ha ma nyernek, biztosan bent marad a csapat a 3. Ligában. Egy esetleges SZFC-vereség esetén viszont a csíkiak dönthetik el az udvarhelyiek bennmaradását, ugyanis ha holnap nyer az FK Csíkszereda Tasnádon, úgy a Küküllő-partiak biztosan nem esnek ki. Egyébként egy holnapi FK-siker azt is jelentené, hogy a megyeszékhelyi gárda győzelmével zárulnak a 3. Liga 5. csoportjának küzdelmei, és a Valentin Suciu által irányított gárda végre három év próbálkozás után révbe ér és ősztől a másodosztályban szerepelhet.
A megyei pontvadászatokban is fordulókat rendeznek a hétvégén. A héten viszont néhány csapat pályára lépett a Románia-kupa Hargita megyei szakaszának negyedik fordulójában, a győztesek pedig az elődöntőben játszanak. Eredmények: Csíkszentsimoni Szefite – Homoródalmási Homoród 4–1, Csík­szentdomokos – VSK Gyer­gyó­szent­miklós 2–5, Farkaslaka – Szé­kely­udvarhelyi Roseal 0–3, Malom­fal­vi Ifjúság – Székelykeresztúri E­gyesülés 2–7. Az elődöntők párosításai: Roseal – Székelykeresztúr, Sze­fite – VSK Gyergyó. Mindkét meccset május 29-én rendezik

A hétvégi fociműsor
1. Liga. Felsőház, utolsó – 10. – forduló: holnap: Universitatea Cra­io­va – Viitorul Konstanca (21); vasárnap: Bukaresti FCSB – Kolozs­vári CFR (20.30); hétfő: Astra Giur­giu – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (21). Alsóház, 10. forduló: ma: FC Bo­toşani – Medgyesi Gaz Metan (20); holnap: Politehnica Iaşi – FC Her­mannstadt (15.30), Concordia Chi­ajna – Bukaresti Dinamo (18); vasárnap: FC Voluntari – Dunărea Că­lărași (17).
3. Liga. 5. csoport, 29. forduló: ma: Medgyesi Gaz Metan II. – Szászrégeni Avântul, Kolozsvári CFR II. – Tordai Sticla Arieşul, Szé­kelyudvarhelyi FC – Besztercei Glo­ria, Dési Unirea – Nagybányai Minaur; holnap: Tasnádi Unirea – FK Csíkszereda, FC Szászhermány – Barcarozsnyói Olimpic Cetate, Lé­nárdfalva – Kolozsvári Sănătatea, Rad­nóti SK – Marosvásárhelyi MSE. A mérkőzések 18 órakor kezdődnek.
4. Liga. Nyugati csoport, 25. forduló: holnap: Malomfalvi Ifjú­ság – Nagygalambfalva (18), Far­kas­laka – Zetelaki Fenyő (18), Szé­kelyudvarhelyi Sporting – Szé­kely­varsági Tartód (18), Szé­kely­ke­resz­túri Egyesülés – Szent­ábrahámi An­dycom (18), Szentegyházi Vasas – Agyagfalvi Lendület (18); vasárnap: Homoródalmási Ho­mo­ród – Szé­kelyudvarhelyi Roseal (16), Lö­vé­tei Egyesülés – Betfalvi Kü­küllő (17).
4. Liga. Keleti csoport, rájátszás. Felsőház, 8. forduló: vasárnap: VSK Gyer­gyószentmiklós – Maroshévízi Pro Maros (13), Csíkszentsimoni Sze­fite – Csíszentdomokos (18).
U17, Elit Liga. Elődöntő, visszavágó: vasárnap: FK Csíkszereda – Konstancai Viitorul (12).
Női 1. Liga. Rájátszás: 4–6. helyért: vasárnap: Székelyudvarhelyi Va­sas Femina – Galaci Universitatea (11).
Női 2. Liga. 14. – utolsó – forduló: vasárnap: Atletic Onix Râmnicu Sărat – Vasas Femina II. (11).
Női 3. Liga. 9. forduló: vasárnap: Temesvári Juventus – FK Csíkszereda (11).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek