Az év utolsó hazai FK-meccse

Van, ahol a havas pálya nem lesz akadály

53

Az őszi idény utolsó előtti fordulóját rendezik a hazai labdarúgó 3. Liga 5. csoportjában. Ma az FK Csíkszereda hazai környezetben, a Székelyudvarhelyi FC holnap idegenben lép pályára, annak ellenére, hogy a hét eleji havazás nehézkessé tette a pályákat. A Románia-kupa megyei szakaszának második fordulójából viszont több mérkőzést is elnapoltak.

Letakarították a hótól a pályát Csíkszeredában. Lesz meccs délután Fotó: László F. Csaba

Az utolsó előtti fordulóra készülnek a Hargita megyei csapatok a hazai labdarúgó 3. Liga 5. csoportjában. Noha a hét elején elég nagy hóréteg borította be az országot, Csíkszeredában és Besztercén is sikerült hótalanítani a focipályákat, így az FK és az SZFC is pályára léphet.
Az FK Csíkszereda ma 14 órától hazai közönség előtt játszik, a gárda a tabella kilencedik helyét elfoglaló Tasnádi Unireát fogadja. A megyeszékhelyi stadiont két napja teljesen letakarították a hótól, ám a gyepszőnyeg és a talajréteg vizes, így nem lesz túl könnyű egyik csapat számára sem a játék. Az FK focisainak szükségük van a három pontra, hiszen egy kisiklás esetén tovább nőhet Lénárdfalva előnye, ugyanakkor a csíkiak a második helyről is lecsúszhatnak.
A Székelyudvarhelyi FC Besztercén játszik holnap, ugyancsak délután két órától. A Gloria jelenleg a 11. helyen áll, előnye öt pont az udvarhelyiekkel szemben, a Küküllő-partiak viszont a kiesési zónában tanyáznak, így számukra akár mentőövet is jelenthet egy győzelem.
A hazai szakszövetség honlapja szerint minden harmadosztályú mérkőzést megtartanak a hétvégén, azonban a megyei Románia-kupa küzdelmei közül többet is elnapoltak. A Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) titkára szerint hat találkozót tavaszra halasztottak. Papp Levente lapunknak azt mondta, a Csíkszentmárton – Csíkszentgyörgy, a Csíkszent­do­mo­kos – Gyergyószárhegy, Csík­csi­csó – Maroshévíz, Csíkszentsimon – Balánbánya, Gyimesbükk – Csík­szép­víz és a Zeteváralja – VSK Gyer­gyószentmiklós találkozókat 2019. március első felében pótolják, ugyanis a házigazda csapatok jelezték, pályájuk nem megfelelő a játékra. A HMLE titkára ugyanakkor közölte, Udvarhelyszéken tíz találkozót lejátszanak a hétvégén a Románia-kupa megyei szakaszának második fordulójában.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek