Az Ene-kupát is megnyerték

81

Hétfőn a Gheorghe Ola-kupa megyei szakaszát, míg tegnap délután a Gheorghe Ene-kupát nyerték meg az FK Csíkszereda korosztályos csapatai. Tegnap ráadásul a Székelyudvarhelyi FC otthonában győzedelmeskedtek a 2007-es korosztályból álló fiatal labdarúgók és képviselhetik a megyét a regionális szakaszon.

Miután a 2006-os korosztálynak kiírt Gheorghe Ola-kupát hétfőn megnyerte az FK Csíkszereda csapata hazai környezetben, a 2007-es csapat is megnyerte a Gheroghe Ene-kupát. Utóbbit tegnap Szé­kely­udvarhelyen rendezték meg a Rákóczi Sportcentrumban öt csapat részvételével. A végső győz­tes csíki csapat mellett a Szé­kely­ud­varhelyi FC két csapattal vett részt, továbbá jelen volt még a Ma­ros­hé­ví­zi Tudomány és a Gyer­gyó­szent­miklósi ELITE.
A papírformának megfelelően a legjobb meccsek a Csíkszereda – Székelyudvarhely találkozók voltak, amelyeken végül eldőlt a továbbjutás sorsa. A csíkiak az első számú együttest legyőzték, míg a másodikkal 0–0-s döntetlent játszottak. További két ellenfelüket pedig legyőzték, így ők képviselhetik Hargita megyét a regionális szakaszon. Az elmúlt években rendre az udvarhelyi csapatok képviselték megyénket ezeken a tornákon, sőt volt olyan esztendő is, amikor a döntőig meneteltek a fiatalok. Ezúttal a csíkiakon a sor, hogy bizonyítsanak. A regionális torna időpontja és helyszíne még nem ismert.
Az FK eredményei: FK – SZFC I. 3–2, FK – SZFC II. 0–0; FK – Maroshévíz 1–0, FK – Elite 5–0. Különdíjak: a legjobb kapus: Deáky Zsombor; a legjobb játékos: Brügger Dániel. A 2007-es korosztály edzője Kurkó Attila.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.