2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Az elsősegélynyújtás alapjait tanulják meg

A megye több óvodájában és iskolájában is tájékoztatókat tartanak az önkéntesek, a hat évvel ezelőtt Norvégiából indított Beteg a baba elnevezésű kampányt minden évben megszervezi a Hargita Megyei Vöröskereszt. A tájékoztatókon az elsősegélynyújtás alapjaival ismerkedhetnek meg a gyermekek, az interaktív foglalkozások népszerűnek bizonyulnak.

Minden évben népszerű a Beteg a baba elnevezésű kampány, az önkéntesek óvodákban és iskolákban tájékoztatnak az elsősegélynyújtás alapjairól. Egyre több felkérést kapnak a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt tagjai is, itt a szervezet ifjúsági csoportja látja el a feladatot. A tájékoztatókon a gyermekek többek között olyan alapvető kérdésekre kapnak válaszokat, hogy mit kell tenni az égési sérülés, az esetleges törés vagy rosszullét esetén – olyan helyzetekről beszélnek az önkéntesek, amelyek bármikor megtörténhetnek.
– Bárhova megyünk, mindenhol csillogó gyermekszemeket látunk, nagy érdeklődést mutatnak a téma iránt – mondták lapunknak a fiatal önkéntesek, hozzáfűzve: a kampánynak már konkrét eredményei is vannak, a gyermekek örömmel osztják meg tapasztalataikat a tájékoztatók során.
A gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskolában is több kérdéssel bombázták az önkénteseket a gyermekek, ugyanakkor örömmel kapcsolódtak be a különböző helyzetek bemutatásába.
– Nagy segítség számunkra, hogy a csapatunk fiatal tagjai tájékoztatják a gyermekeket. Úgy gondolom, sokkal oldottabb hangulatban zajlanak így a beszélgetések, ezáltal a gyermekek is sokkal bátrabbak – fogalmazott lapunknak Micu Vasile, a Vöröskereszt gyergyószentmiklósi kirendeltségének vezetője.
Tervezik, hogy jövőtől gyermekcsoportokat is indít a Hargita Megyei Vöröskereszt. Zsigmond Éva, a szervezet igazgatója a kezdeményezésről elmondta:
– Szükség van rá, mivel egy harmonikus, gyakorlati elemekre alapuló fejlesztést jelent a gyermekeknek – mutatott rá az igazgató, hozzáfűzve: olyan tapasztalatokat szerezhetnek, amelyek nemcsak saját maguk, hanem a közösség szempontjából is fontosak.

Interaktív tájékoztatók. Örömmel kapcsolódnak be a gyermekek Fotó: Kertész László
Interaktív tájékoztatók. Örömmel kapcsolódnak be a gyermekek Fotó: Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,352RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb