2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Az első négybe jutna a Progym

Rájátszásba jutna idén is a Gyergyószentmiklósi Progym SK, ezt a célt tűzték ki a 2015–2016-os szezonra. A csapat egy hete edz hazai jégen. A keretről, a költségvetésről és a tervekről is beszélt sajtótájékoztatón a klub elnöke és a csapat edzője.

Kopacz Zoltán és Farkas Csaba. Rájátszásba juttatnák a Progym csapatát
Kopacz Zoltán és Farkas Csaba. Rájátszásba juttatnák a Progym csapatát

A tervezettnél később tudta elkezdeni a jeges felkészülést a Gyergyószentmiklósi Progym jégkorongcsapata, az új hűtésrendszer csövezetén történt meghibásodás miatt ugyanis augusztusban még nem volt edzési lehetőség a jégpályán. A játékosok hosszabb nyári felkészítőn vettek részt, így az ellenfeleknek egy hónapnyi előnyük van jégedzés szempontjából, amit nem könnyű, de igyekeznek behozni – mondta el Farkas Csaba, a csapat edzője. Kifejtette, jelenleg három kiegyensúlyozott sorral tud jégre lépni a piros-fehér együttes, emellett pedig van egy juniorokból álló negyedik sora. Hozzátette, a keret nem végleges, vannak játékosok, akikkel még tárgyalások folynak.
A tréner szerint hátvédposzton szükség lenne még erősítésre, amennyiben érkeznek új támogatók, két légiós hátvédet igazolna. Jelenleg egyébként három légiós van a csapatban: Vaclav Novak, Vitalij Kiricsenko és Nyerges Lajos.
Az anyagiak kapcsán Kopacz Zoltán, a klub elnöke azt mondta, nehezebb a csapat helyzete, mint tavaly. Megjegyezte, ilyen költségvetéssel más csapat talán nem is indulna a bajnokságban, de ennek ellenére igyekeznek mindent megtenni, hogy jó irányba haladjanak a dolgok. Az elnök beszámolt arról is, hogy a nyár folyamán felmerült egy esetleges egyesülés lehetősége a Progym és a HSC Csíkszereda között, a feleknek azonban nem sikerült feltételeiket összeegyeztetni. Viszont Kopacz nem zárta ki, hogy ez a kérdés a jövőben még napirendre kerülhet, hiszen jó elképzelésnek tartja egy „székely válogatott” létrehozását, mely Csíkszeredát és Gyergyószentmiklóst is képviselné. Ez még a távolabbi jövő, ami viszont az elkövetkező időszakot jelenti, a Progym vezetősége azt szeretné, ha rájátszásba jutna a csapat, az ellenfelekről kapott híreket ismerve, úgy látják, erre lehet esély, ha a piros-fehérek ki tudják használni a többi csapat gyenge pontjait. Az elnök azt mondta, bízik a játékosokban, hogy teljes bedobással fognak küzdeni, és kéri a támogatók, szurkolók segítségét, hogy a minél jobb eredmény elérése érdekében álljanak a csapat mellé.
A piros-fehér gárda szeptember 19-én és 20-án a Sportul Studenţesc ellen lép jégre.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb