Az elődöntő a tét

100

A hazai jégkorong bajnokság alapszakaszának utolsó két mérkőzését rendezik ma és holnap Csíkkarcfalván, a találkozónak óriási a tétje: a Progymnak két siker, a Steauának pedig egy pont kell ahhoz, hogy bejusson az elődöntőbe. Teltházas meccsek lesznek a felcsíki műjégpályán.

Öt pontra az elődöntőtől a Progym Fotó: Keresztes Zoltán
Öt pontra az elődöntőtől a Progym Fotó: Keresztes Zoltán

Ma és holnap rendezik a hazai jégkorong bajnokság alapszakaszának utolsó két mérkőzését: mindkét nap Csíkkarcfalván 17.30-tól a Steaua a Gyergyószentmiklósi Progym csapatát fogadja. Az összecsapásnak óriási a tétje, hiszen mindkét gárda az elődöntőbe jutásért harcol. A két csapatot jelenleg öt pont választja el egymástól, a fővárosiak 59, a gyergyóiak 55 pontot gyűjtöttek.
A Steaua kedvezőbb helyzetben van, ám a két csapat szezonbeli egymás elleni meccseinek a mérlege a Progym javára dőlt eddig el. A „bakáknak” az utolsó kiadó elődöntős hely eléréséhez elég egy pontot szerezniük, de biztos, hogy a Daniel Herlea által irányított gárda az első mérkőzésen mindent megtesz azért, hogy a holnapi meccsnek már ne legyen tétje. A fővárosiak viszont túlterheltségre panaszkodhatnak, hiszen hétfőn és kedden is játszottak, míg a Progymnak tizenegy napja nem volt mérkőzése, tehát jóval pihentebbek a hokisok.
A Progym fontos győzelmi szérián van túl, Galacon megnyerték a Dunarea elleni második meccset két hete, majd Brassóban is kétszer győztek, igaz, egy alkalommal csak két pontot szereztek. A Steaua február végén – 26. és 27-én – a Dunareát fogadta, az első meccsen győztek, azóta viszont nyeretlenek: elvesztették a galaciak elleni második meccset, kikaptak a Sportklubtól a Románia-kupa döntőjében, március 2-án elutaztak Galacra, majd miután a múlt csütörtökön este megtudták, hiába edzettek ott két napot, „hazabuszoztak” Karcfalvára, hétfőn és kedden pedig a Corona ellen voltak tehetetlenek. Tizenhárom nap alatt egy győzelem, és négy vereség a mérlegük, gyakorlatilag pihenésre sem volt lehetőségük a galaci utazás miatt.

Egymás elleni mérleg
A 2015/2016-os bajnokságban a Steaua és a Progym hatszor játszott egymás ellen. Szeptember 25-én óriási meccsen 8–7-re nyert Csíkkarcfalván a Progym, másnap viszont 8–1-es bukaresti siker született, és akkor senki sem gondolta azt, hogy az alapszakasz utolsó két meccséig a fővárosiaknak csak vereség jut a piros-fehérektől. November közepén – 13-án és 14-én – Gyergyószentmiklóson a Progym előbb 5–3, majd 6–4-re győzte le a fővárosiakat, a múlt hónap elején – február 5-én és 6-án – 4–3-ra és 6–4-re nyerjenek a piros-fehérek hazai pályán. A két csapat a Románia-kupa csoportkörében is játszott egymással, akkor a gyergyószentmiklósi műjégpályán 8–3-ra a Steaua győzött.

Győzni mennek
– Nincs vesztenivalónk, mindkét mérkőzést meg kell nyernünk ahhoz, hogy bejussunk az elődöntőbe. Győzni megyünk Csíkkarcfalvára mindkét nap – nyilatkozta lapunknak Sándor-Székely Ottó. A Progym menedzsere hozzátette, a csapatban nincs sérült, ám két játékosuk influenzával küzd. – Nagyon fontos számunkra ez a két mérkőzés, számunkra a rájátszás igazából ezzel a két mérkőzéssel kezdődik el. Nagyon nehéz lesz, de a csapat és a vezetőség mindent megtesz azért, hogy a Progym is elődöntős legyen – tette hozzá a menedzser.

[box type=”shadow” ]Román bajnokság, műsor és állás

Ma és holnap: Bukaresti Steaua – Gyergyószentmiklósi Progym (17.30, Csíkkarcfalva).

1. Csíkszeredai Sportklub 40 28 4 1 7 304–101 93
2. Galaci Dunãrea 40 21 4 3 12 257–149 74
3. Brassói Corona 40 23 1 2 14 195–153 73
4. Bukaresti Steaua 38 18 0 5 15 282–140 59
5. Gyergyószentmiklósi Progym 38 17 2 0 19 242–169 55
6. Sportul Studenţesc 40 0 0 0 40 67–635 0

Az elődöntő műsora

Március 14.: Galaci Dunărea – Brassói Corona és Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua/Gyergyószentmiklósi Progym.
Március 15.: Galac – Brassó és Sportklub – Steaua/Progym.
Március 17.: Brassó – Galac és Steaua/Progym – Sportklub.
Március 18. (ha szükséges): Brassó – Galac és Steaua/Progym – Sportklub.
Március 20. (ha szükséges): Galac – Brassó és Sportklub – Steaua/Progym. A kiírás szerint minden mérkőzést 18.30 órától rendeznek.[/box]

Kopacz Gyula

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek