2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Az élet diadala képeken

Az élet diadalmaskodik a megpróbáltatások és kudarcok felett – ez a központi üzenete Péter András Lelki tükörképek című egyéni fotótárlatának – tudtuk meg magától Péter Andrástól a megyeháza földszinti kiállítócsarnokában tegnap megtartott csíkszeredai tárlatnyitón.

Lelki tükörképek. Augusztus végéig látogatható a tárlat Fotó: Iochom Zsolt

Péter András a Hargita Népe kérdésére elmondta: az elmúlt húsz év szakmai tapasztalata és a fényképezés iránt érzett szenvedélyének párosításából született meg a kiállítás gondolata. Hozzáfűzte: szociális munkásként megtanulta az árva gyermekek álmait, észlelte az idősek vigaszát, a fogyatékkal élők kitartását, három éve pedig megismerkedett a fotózással is.
A jelenlegi az első egyéni kiállítása, és annak ellenére, hogy elsősorban saját kedvteléséből fotózik, elismerésként éli meg, hogy sokan kérik a fényképeit. Azt is elárulta, hogy mindig érdekelte a kézművesség, az agyagozás, a festés, a faragás, sőt már gyerekkorában megtanult gitározni, bár a kottát nem ismeri. Péter András egyébként Csíkszeredában született, itt nevelkedett és szinte egész életét ebben a városban töltötte el, kivéve azt az öt évet, amikor a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem keretén belül megismerkedett a szociális munka szakterületének kihívásaival.
Péter Andrást és munkáit Csomortáni Gál László képzőművész, valamint Forró-Erős Gyöngyi pszichológus méltatta. A tárlat augusztus 28-ig látogatható.

Kiss Előd-Gergely

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb