Az elbíráló tanács döntésére várnak

Havas úttest Csíkszentlélek felé. Probléma megoldva Fotó: archív
112

A hétfőn lejárt határidőre megfellebbezték hat útcsoportosulás téli karbantartásának közbeszerzési eredményét, így – Keresztúrvidék, Homoródmente és a libáni út – esetében még várni kell a végleges szerződések megkötésére. Addig is ideiglenes szerződéssel, de ugyanolyan felelősséggel végzik a hómentesítést.

Havas úttest Csíkszentlélek felé. Probléma megoldva Fotó: archív

A székelyudvarhelyi Multi­pland Kft. a megye 21 út­cso­portosulása közül – amelyek téli karbantartására 21 külön közbeszerzést írtak ki – jelenleg 14 esetében látja el a hómentesítést. Hat tétel elbírálása még folyamatban van, mert a Multipland győzelmére is óvás érkezett.
Ideiglenes szerződéssel takarít­ják Keresztúrvidéken a Gagy men­ti, az Etéd községi, a Soly­mo­sok térségében levő, valamint a Keresztúrt Székely­udvar­hellyel és a Bikafalvát Farcádon át Lengyelfalvával összekötő megyei utakat, a Kis-Homoródmentét, valamint a Libán-tetőn átvezető és a Székelyvarság vivő megyei utat.
– Az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács (CNSC) döntésére várunk. Ennek ellenére ezekre a részekre érvényben van az ideiglenes szerződés. Ennek értelmében a Multipland Kft. végzi a téli karbantartást, amíg lezárul az utászcégek háborúja, és sikerül végleges szerződést kötnünk – nyilatkozta lapunknak Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

Kovács Hont Imre

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.