Az elavult vezetékek okoznak gondot

128

Felfagyott jég és az út közepén keletkezett nagy mélyedés nehezítette az autósok közlekedését az elmúlt napokban a gyergyószentmiklósi Rákóczi Ferenc utcában. Csőszakadás okozta a problémát, éppúgy, mint két másik helyszínen a városban.

Jeges kátyú nehezítette a közlekedést. Siralmas állapotok Fotó: Lázár Hajnal

Nehézkes volt a közlekedés az elmúlt napokban a gyergyószentmiklósi Rákóczi Ferenc utcában: a föld alól feltört a víz és utat vágott magának a hóban és jégben, így mély sánc keletkezett, amelyen személyautóval nem volt egyszerű átbillenni. A felszegi lakosok némelyike már napok óta kerülőt tesz, hogy hazajusson, mert nem akar a jeges, vizes kátyúnál próbálkozni. Egyik közelben lakó személy elmondta, már hetek óta észrevették, hogy víz jön a föld alól, azonban amíg nem volt ilyen hideg és nagy hó, addig nem okozott problémát.
Len Emil alpolgármester közölte: kedden értesült a Rákóczi utcában kialakult helyzetről, tegnap pedig feltörték a jeget. Hozzátette, a csőszakadás miatt az útra folyó vizet a patakba vezették és járhatóvá tették az útszakaszt, azonban a hibát csak akkor tudják elhárítani, amikor enyhül az idő.
A városban két másik helyszínen is gondot okoz a föld alól szivárgó víz, ami ugyancsak az elavult vízvezetékek miatt tört a felszínre. A Batthyány Ignác Technikai Kollégium szomszédságában ma dolgoznak a helyzet orvoslásán, a szakemberek szerint a járda alatt történt meghibásodás a vezetéken, ezért felszedik a térköveket, hogy megtalálják a probléma okozóját. A Kossuth Lajos utcán éppen a Kossuth-szobor mellett van hasonló vízszivárgás, amely már hetek óta okoz bosszúságot az arrajáróknak, ugyanis a járda és az út is nagyon jeges. Az alpolgármester ennek kapcsán közölte, valószínűleg az út alatt van a meghibásodás: fel kell törni az aszfaltot, hogy megtalálják azt, majd a javítás után az aszfaltot is helyre kell állítaniuk, ezért ezt a munkát is csak akkor végzik el, amikor enyhébb lesz az időjárás. Addig folyamatosan szórják a járdát és az utat, hogy ne legyen balesetveszélyes.
A városvezetés egyébként korábbi nyilatkozataiban közölte: az elavult, néhol 50-60 éves vezetékek miatt gyakori a vízszivárgás, csőtörés, a kiépített új hálózatra való áttérés pedig folyamatban van. A víz- és csatornahálózat felújításán már több mint tíz éve dolgoznak, s tavaly újabb támogatási szerződést írt alá a város a fejlesztési minisztériummal, hogy Gyergyószentmiklós minden utcájában megépíthessék a víz- és csatornahálózatot.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.