Az ékszerek fontos szerepet játszanak az életemben

Beszélgetés Szász Anettel, az üveglencsés bizsuk készítőjével

344

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán, marketing szakon tanul az a lány, aki üveglencsés ékszerek készítésével foglalkozik. Szász Anett mesél, honnan jött az ötlet az ékszerkészítéshez és még milyen termékeket állít elő.

– Kérlek, mesélj kicsit magadról!

– Gyergyókilyénfalváról jöttem, a Salamon Ernő Gimnáziumban végeztem matematika-informatika szakon. Most a Sapientia – EMTE marketing szakos hallgatója vagyok.

– Üveglencsés ékszerekkel és kulcstartókkal foglalkozol. Honnan jött az ötlet?

– Anyukámmal, Szász Tündével rég járunk kézművesvásárokba. Ott láttam üveglencsés ékszereket, arra gondoltam, készíthetnék magamnak is. Mikor párat elkészítettem, jöttek az emberek, hogy nekik is kellene. Így kezdtem el foglalkozni ezzel, egyre többet készítettem, eladásra is jutott.

– Milyen vásárokban szoktál részt venni, hol találnak meg téged az emberek?

– Gyergyószentmiklósra szoktak hívni rendszeresen. Általában Csíkszeredába járunk a havi vásárokra, az őszi-tavaszi vásárra, a városnapokra is jelentkezni szoktunk. Falunapokra is eljárunk, de a közeljövőben szeretnék nagyobb városokba is eljutni.

– Hogyan éled meg ezeket a vásárokat?

– Mindenképpen pozitív élményként. Nagyon jó látni, hogy a vásárlóknak tetszenek a termékeim. És jó érzés, hogy jó véleménnyel vannak az általam készített termékekről.

– Így húsvét táján tojásírással is foglalkozol…

– Idén lesz hat éve, hogy ezzel foglalkozom. Az egyik rokonomtól, Salamon Évától tanultam. Általában több hónappal azelőtt hozzáfogok. Idén januárban láttam hozzá, az egyetem mellett kicsit nehéz, de a hétvégéimet ezzel töltöttem. Több száz tyúktojást és néhány lúdtojást szoktam írni. Van kereslet rá, főleg a nagyobb városokban, és általában sikerül eladni. Így a következő évben is megéri foglalkozni ezzel.

– A jövőben is szeretnél ezzel foglalkozni? Ezért is jelentkeztél erre a szakra?

– Igen. Ezzel szeretnék foglalkozni a jövőben is. A szakválasztásnál arra gondoltam, hogy az ékszerek akkora szerepet játszanak az életemben, hogy egyetem után is ebből szeretnék többet kihozni. Azért választottam a marketinget, hogy megtanuljam a reklámmal kapcsolatos dolgokat, tanuljak reklámmarketinget, könyvelést, pénzügyet és mindent, ami ezzel jár.

– Milyen helyeken hirdeted magad? Hol tudják felvenni veled a kapcsolatot a vásárlók?

– Leginkább a Facebook közösségi hálón érnek el.

Forika Erzsébet

A cikk a Hargita Népe április 4-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek