2020, december 4, péntek.
custom_html_banner1

Hirdetés

Az együttműködés meghozta a gyümölcsét

A Simó Megsegítő Egyesület által kezdeményezett élelmiszergyűjtés több mint egy hónapon át zajlott Hargita megyében, és 15 iskola kapcsolódott be a karitatív akcióba. A kezdeményezés nagy sikert aratott, és a tartósélelmiszer-adományok egy részét már sikerült átadni a gyermekvédelemhez tartozó elhelyezőközpontoknak, a fennmaradt hozzájárulásokat pedig tegnap reggel juttatták el a szervezethez.

Többautónyi szeretetcsomag gyűlt össze. Szebb lesz a karácsony Fotó: Balázs Brigitta

Lezárult a Legyél jó, tegyél jót a gyermekekért! elnevezésű jótékonysági akció, amelynek célja a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósághoz tartozó elhelyezőközpontok megsegítése volt. A kezdeményezés nemcsak magánszemélyeket, hanem intézményeket és alapítványokat is megszólított, és a nagy összefogás végül meghozta az eredményét.
A Simó Megsegítő Egyesület, a Juventutti Alapítvány és a csíkszeredai, valamint Csíkszereda környéki iskolák együttműködésének köszönhetően rengeteg adomány gyűlt össze, amelyeknek egy részét Csíkszépvízen és Szentegyházán már átadták a gyermekvédelemhez tartozó elhelyezőközpontoknak, a maradék felajánlásokat pedig tegnap reggel szállította el a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság.

Nem mindennapi összefogás
Simó Zoltán, a Simó Megsegítő Egyesület elnöke úgy értékelte, hogy hatalmas összefogást eredményezett a gyűjtés.
– Jó szívvel és odaadóan álltak az emberek a kezdeményezés mellé. Cégek részéről nagyobb bekapcsolódás nem volt ugyan, de iskolák és alapítványok is jelentkeztek, a végeredmény pedig magáért beszél – közölte Simó, akitől megtudtuk, hogy egy magyarországi alapítvány is nagy erőkkel segítette az akció sikerét.
Megtudtuk, hogy a gyűjtés során több 100 kilogramm liszt és cukor, mintegy ezer darab konzerv és pástétom, 200 liter olaj, valamint fűszerek, rizs, kukoricaliszt, édesség, rágcsálnivaló és más tartósélelmiszer-adomány gyűlt össze.

Kitettek magukért az iskolák
A csíkszeredai Juventutti Alapítvány is kivette a részét a jótékonysági akció lebonyolításából, hiszen a szervezet iskolákat szólított meg, a felhíváshoz pedig 15 oktatási intézmény csatlakozott.
Balázs Brigitta karitatív koordinátor szerint nehéz feladat volt a gyűjtés lebonyolítása, de megérte a fáradságot.
– A gyűjtés nem állt meg az iskolák szintjén. Rengeteg gyermek, fiatal fogott össze a cél érdekében, és úgy gondolom, büszkék lehetünk, hogy Csík környékén ennyi felelősségteljes és a jótékonysági felhívásokra odafigyelő ember él – közölte Balázs Brigitta, megjegyezve, hogy mivel mostanra rendeződött a szociális intézmények helyzete, a gyermekvédelem dönti majd el, hogy hová kerülnek az összegyűlt adományok.
Simó Zoltán és Balázs Brigitta köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki lehetővé tette az adományok összegyűjtését, különösen az iskolák, szülők, gyermekek, tanárok és igazgatók lelkesedéséért hálásak. A Legyél jó, tegyél jót a gyermekekért! című jótékonysági akcióban a következő iskolák vettek részt: Nagy Imre Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola, Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium, Xántus János Általános Iskola, Kós Károly Szakközépiskola, Joannes Kájoni Szakközépiskola, Venczel József Szakközépiskola (csíkszeredaiak), Mártonffy György Általános Iskola (Csíkkarcfalva és Jenőfalva), Jókai Mór Általános Iskola (Tusnádfürdő), Nyirő József Általános Iskola (Csíkszépvíz) – együtt a Csíkszentmiklósi Általános Iskolával és a borzsovai Balogh Ignác Általános Iskolával –, Zöld Péter Általános Iskola (Madéfalva), Kájoni János Általános Iskola (Csíkcsicsó), 1-es Számú Általános Iskola (Balánbánya), Márton Áron Általános Iskola (Csíkszentdomokos) és Mártonffi János Általános Iskola (Szentegyháza).

Keresztes Bea

Előző cikkÉvzárót tartottak
Következő cikkHatályos a törvény

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb