Az egyik bajnoki serleg Felcsíkra, a másik Kisinyovba került

189

Lejátszották a döntőket a Jégkorong Erdély Liga 2017/2018-as idényében, sőt egyik korosztályban a bronzérem sorsa is eldőlt már. A Felcsík SK hokisai mind a két korosztályban döntőt játszottak, az egyiket sikerrel is vették. A Hargita Megyei Jégkorong Egye­sület által szervezett pontvadászatnak először van külföldi aranyérmese.

Két év után újra csúcsra jutott a Felcsík SK csapata. Utánpótlás-nevelésben jeleskednek

Csíkkarcfalvi és kisinyovi csapathoz került idén a Jégkorong Erdély Liga bajnoki címe, egy korosztályban eldőlt a bronzérem sorsa is, a másikban csak jövő héten játsszák a kisdöntőt. Nem volt címvédés, ám először nyerte meg a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület által szervezett nemzetközi pontvadászatot egy küldöldi csapat.
Az U12-es korosztályban a Felcsík SK és az ISK Lendület Gyergyószentmiklós harcolt a bajnoki címért. Az első találkozó szerdán szorosra sikeredett és mindössze egy gól döntött, ezt a felcsíki hokisok érték el. Pénteken a gyergyószentmiklósi találkozón viszont a Felcsík SK hokisai könnyedén győztek, így 2015 után újra megnyerték a Jégkorong Erdély Ligát. Érdekesség, hogy az ISK Gyergyószentmiklós öt kiírásból négyszer volt döntős, de egyszer sem sikerült a klubnak a csúcsra jutnia, viszont minden évben érmesek voltak, az övék a legtöbb érem (4 ezüst, egy bronz). A kisdöntőben az ISK Csíkszereda Brassóban és a Vákár Lajos Műjégpályán is legyőzte a Coronát, így Csíkba került a bronzérem.
Az U14-es korosztályban három mérkőzés kellett a bajnoki címhez. A Felcsík SK duplázni készült, a Kisinyovi Gloria pedig első érmére hajtott. Az első, szerdai találkozót nehezen ugyan, de megnyerte a Felcsík SK, a csütörtöki találkozó is küzdelmes volt, ám ezúttal a moldávok javára billent a mérleg nyelve. Pénteken Pkotr Szcsasztlivij, a Csíkszeredai Sportklub orosz légiósának kezdőbedobásával indult a találkozó, amelyen már a moldávok bizonyultak jobbnak, végül megnyerték a találkozót és a Jégkorong Erdély Ligát is. Egyébként a Gloria az első külföldi csapat, amely a Jégkorong Erdély Liga történetében bajnoki címet szerzett. A kisdöntőben az ISK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmiklós játszik majd egyik fél második sikeréig, a párharcot március 27-én és 28-án, szükség esetén pedig 29-én játsszák.

A Gloria az első külföldi csapat, amely megnyerte a nemzetközi pontvadászatot

Eredmények
U12. Döntő: Felcsík SK – ISK Lendület Gyergyószentmiklós 1–0 és 7–1. Az összecsapást 2–0-s összesítéssel a Felcsík SK nyerte. Kisdöntő: ISK csíkszereda – Brassói Corona 4–3 és 6–0. Az összecsapást 2–0-s összesítéssel az ISK Csíkszereda nyerte.
U14. Döntő: Felcsík SK – Kisinyovi Gloria 4–3, 2–4, 3–6. Az összecsapást 2–1-es összesítéssel a Gloria nyerte.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 19-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek