2020, december 1, kedd.
custom_html_banner1

Hirdetés

Az edző is elégedetlen csapata teljesítményével: Még mindig várni kell az első VSK-győzelemre

Egyelőre még várat magára az első csíkszeredai győzelem a 2018/2019-es férfi kosárlabda-bajnokságban, a VSK a harmadik fordulóban is vereséget szenvedett. A csíkiak újra a támadásban vizsgáztak elégtelenre, noha a védelem – akárcsak az első két fordulóban – megint jól működött. Ez viszont nem volt elég a sikerhez.

Az időkérések sem segítettek a VSK Csíkszereda játékán. A védekezés hiába jó, ha gyenge a dobóteljesítmény                                                                                                                                                               Fotó: László F. Csaba

A Románia-kupában elszenvedett két vereséget követően három sikertelen meccset zárt a VSK Csíkszereda, ezúttal a férfi kosárlabda országos bajnokság B csoportjában. A csíkiak ugyan védekező játékukkal jól állnak, ám a támadások befejezése során sok hibát vétenek, így eléggé szegényes a helyzetkihasználási mutatójuk. A VSK Galac is nagy falatnak bizonyult.
Az év utolsó kosárlabda-mérkőzését játszotta szombaton az Erőss Zsolt Arénában a VSK Csíkszereda, hiszen a sportcsarnokban a jövő héten kezdődnek meg a belső felújítási munkálatok, amelyek várhatóan 2020. január végéig tartanak majd. A csíki kosárcsapat a szombati, VSK Galac elleni meccs során egyetlenegyszer sem vezetett, a vendégek már az első negyedben magabiztos előnyre tettek szert és tízpontos előnnyel zárták a játékrészt. A második játékrész során sem sikerült faragnia hátrányát Lászlófy Botond csapatának, a nagyszünetet követően a sok befejezetlen támadás miatt a vendégek tovább növelték előnyüket, az utolsó játékrész pedig mindkét fél részéről kevés pontot hozott. A csíkiak támadásaik mindössze 31%-át fejezték be pontszerzéssel, ám szabaddobásaik háromnegyedét értékesítették, ez utóbbi adat viszont biztató.
– Továbbra is rengeteg a hibás passz, a gyűrű alatt nagyon sokat hibázunk, a támadásaink többségét pedig nem fejezzük be pontszerzéssel. A védekezésünk jónak mondható, ez viszont nem elég ahhoz, hogy megnyerjük a meccset – nyilatkozta lapunknak a szombati találkozót követően Lászlófy Botond. A csíkiak edzője hozzátette, több játékos sem a tőle elvártak szerint teljesít. – Az első két fordulóban nem játszottak rosszul a fiúk, ám támadásban akkor is sokat hibáztunk. A VSK Galac amúgy is nehéz ellenfél, de ma minden hibánkat könyörtelenül kihasználták – tette hozzá a csíkiak trénere.

Eredmények
Országos bajnokság, B csoport, 3. forduló: VSK Csíkszereda – VSK Galac 52:86 (11:21, 19:21, 13:27, 9:17). A csíki pontszerzők: Movileanu 12 (2×3), Spanja 10, Magusar 8 (2×3), Lufile 7, Olariu 7 (1×3), Cergic 6 (1×3), Lokodi 2. VSK Târgu Jiu – Kostancai ABC Athletic 57:66, VSK Máramarossziget – VSK Focșani 66:75, CSO Voluntari – VSK Medgyes 85:72.
Az állás: 1. Voluntari 6 pont (3/0), 2. Medgyes 5 p. (2/1), 3. Focșani 5 p. (2/1), 4. Galac 5 p. (2/1), 5. ABC Athletic 5 p. (2/1), 6. Târgu Jiu 4 p (1/2), 7. VSK Csíkszereda 3 p. (0/3), 8. Máramarossziget 3 p. (0/3).
A következő forduló műsora: péntek: VSK Medgyes – VSK Csíkszereda, VSK Focșani – Konstancai ABC Athletic; szombat: VSK Máramarossziget – CSO Voluntari, VSK Galac – VSK Târgu Jiu

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb