Az E-Star és a város: újabb bírósági döntésre várnak

79

A gyergyószentmiklósi városvezető azt reméli, a fűtésszezon végéig nem kell átvegye a szolgáltatást a polgármesteri hivatal – erről sajtótájékoztatón beszélt Nagy Zoltán. Elmondta azt is, újabb tárgyalásokat kezdeményezne az E-Starral.

Egyelőre marad az E-Star, de ha távozik, lehet, hogy „befűt” a városvezetésnek
Egyelőre marad az E-Star, de ha távozik, lehet, hogy „befűt” a városvezetésnek

Azon az állásponton voltunk, hogy a távhő­szol­gáltató nem bonthat egy­oldalúan szerződést, és most ebben adott nekünk igazat a bíróság – mondta Nagy Zoltán polgármesteri jogkörökkel felruházott alpolgármester azzal az ítélettel kapcsolatosan, amely elutasítja az E-Star fellebbezését, és helyben hagyja a Hargita Megyei Törvényszék korábbi döntését, mely szerint a szolgáltató továbbra is köteles biztosítani a fűtést Gyer­gyó­szentmiklóson. Hozzátette, több tárgyalás zajlott már le, volt, amikor a városnak, máskor a szolgáltatónak adtak igazat, az ügy pedig ezzel nincs lezárva. A városvezető azonban azt reméli, a fűtésszezon végéig már nem változik a helyzet.
Most egy másik bírósági döntésre várnak, arra, hogy megállapítsák, tavaly márciusban a helyi tanács elfogadta vagy sem a gigakalória árának emelését, tulajdonképpen a kérdés az, hány képviselő szavazatára volt ehhez szükség. Ebben az ügyben azonban még nem tűzték ki a tárgyalás időpontját.
Elterjedt a hír, hogy az E-Star megfogalmazta kártérítési igényét a várossal szemben, az összeg pedig több millió euróra rúg. Az alpolgármester azt mondta, néhány napja valóban küldött egy erre vonatkozó dokumentumot a szolgáltató a polgármesteri hivatalnak, azonban mivel egyelőre nem bontottak szerződést, ennek nincs létjogosultsága. Hangsúlyozta azonban, mindenképpen el szeretné kerülni azt, hogy kártérítés fizetésére kerüljön sor, hiszen az nagyon nehéz helyzetbe hozhatná a várost, sőt akár tanácsosokat is, mivel ők is felelősek a meghozott döntések miatt.
Nagy azt mondta, szeretné, ha oldódna a feszültség a szolgáltató és a város között, éppen ezért újabb tárgyalásokat kezdeményezne, úgy véli, „talán még helyrehozható a viszony”. Sőt a városvezető a rendszer fejlesztésén is gondolkodik: egy erőmű megépítésére pályázna, amely áramot, valamint hőenergiát termelne. Ugyanakkor azt sem zárja ki, hogy egy új befektető vegye át a jelenlegi szolgáltató helyét a jövőben.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek