Az átadás évfordulóját ünnepelték

71

Jégpálya Napot tartottak Gyer­gyó­szentmiklóson, azt ünnepelve, hogy éppen egy évvel ezelőtt adták át a műjégpálya új hűtésrendszerét és palánkját. Szombaton késő estig rendezvények voltak.

Több korosztály lépett jégre a Jégpálya Napon
Több korosztály lépett jégre a Jégpálya Napon

Többféle programot szervezett a Városi Sport Klub Gyer­gyószentmiklós a Jég­pálya Nap alkalmából. Délután a magyar bajnokságban szereplő Gyergyószentmiklósi ISK U12-es csapatának mérkőzésével kezdődött a program, mely a hazaiak sikerével ért véget, hiszen legyőzték az Egerszegi Titánokat. A vendégegyüttesnek egyébként szintén gyergyószentmiklósi az edzője, Koós Tibor a Progym egykori játékosa. E mérkőzés része volt a Magyar Jégkorong Szövetség által az U12-es korosztály számára szervezett bajnokság A csoportos küzdelemsorozatának, melyben a gyergyói együttes ez idáig kitűnően szerepelt, a második helyet foglalja el a tabellán. A két csapat vasárnap újból jégre lépett, szintén gyergyói sikerrel zárult az összecsapás. A Jégpálya Napon mérkőztek a gyergyócsomafalvi és gyergyóalfalvi öregfiúk is, majd bemutatkozott a lányok csapata is, mely több év kihagyás után alakult újra. A jégkorongozó lányoknak Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke adott át díjat, aki egyébként a csapat újraalakulásában is jelentős segítséget nyújtott. Többen mások is díjakat vehettek át a rendezvény alkalmából, például a jégre lépő csapatok legjobb játékosai. Az utolsó program a jégkarnevál volt, melyre jelmezben várták a gyerekeket, a legjobbakat értékes ajándékokkal jutalmazták. Az eseményen jótékonykodásra is lehetőség nyílt, a gyergyóújfalvi Ferenczi Csilla műtétjére közel ezer lej gyűlt össze. A Jégpálya Nap programjában nem kapott szerepet a város felnőtt jégkorongcsapata, a Progym pénteken és szombaton Brassóban mérkőzött a román bajnokság keretén belül.
Tavaly február 20-án tartották a jégpálya ünnepélyes megnyitóját, mint ismert, 33 év működés után új hűtésrendszerrel látták el a létesítményt és az elavult palánkot is újra cserélték. A 2,7 millió lej összértékű beruházás költségeit kilencven százalékban Hargita Megye Tanácsa, tíz százalékban pedig Gyergyószentmiklós önkormányzata finanszírozta, erről még 2012 őszén született megállapodás.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.