Az aszfaltozás tavaszra marad: Épül a szennyvízhálózat és az útalap

7

A szennyvízhálózat bővítésén s ezzel párhuzamosan a teherforgalmi útszakasz felújításán is dolgoznak Gyer­gyó­szent­mik­ló­son. Helyszíni sajtótájékoztatón Nagy Zoltán polgármester azt mondta, mindkét munka jól halad.

A vezetékek lefektetése után az útalap építése következik                                                               Fotó: Lázár Hajnal

Október elején kezdődtek el a teherfogalmi útszakasz felújítására vonatkozó munkálatok, valamint a szennyvízhálózat bővítése is Gyergyószentmiklóson. Bár két külön beruházásról van szó, ezeket össze kellett hangolni, hogy az útjavítás előtt földbe kerülhessenek a vezetékek. Helyszíni tájékoztatón Nagy Zoltán polgármester arról számolt be, hogy mindkét esetben a terveknek megfelelően haladnak. Mint kifejtette, a teherforgalmi útszakaszon a Dózsa György utcában kezdődött a munka a szennyvízvezetékek lefektetésével, jelenleg az új vízhálózatra csatlakoztatják a lakásokat, valamint az esővízelvezető rendszert is építik.
A következő lépés az útalap megerősítése, majd a járdaszegély építése következik. Nagy hangsúlyozta, szeretnék, ha idén annyira haladna a munka, hogy tavasszal az első aszfaltréteg lefektetése következhessen. A többi érintett utcában (Békény és Halász utca) egyelőre a közműhálózat cseréje van folyamatban.
Amint arról már beszámoltunk, állami támogatással több mint 5 millió lejből újítják fel a teherforgalmat kiszolgáló utcákat, az útépítés mellett járdaépítést, helyenként pedig kerékpárút kialakítását, valamint parkolók létrehozását is tartalmazza a beruházás. A tervezők 19 hónapban állapították meg a kivitelezési időt.
A szennyvízhálózat bővítésével több utcában dolgozik a kivitelező. A csatornázás 80 utcát és három lakónegyedet érint, 47 kilométernyi vezetéket fektetnek le, így a város minden háztartása számára elérhetővé válik a szennyvízhálózatra való csatlakozás.
– Ahol nincs csatornarendszer, ott kiépítjük, ahol pedig elavult, ott cseréljük – mondta el a városvezető.
A gerincvezeték lefektetését követően elhelyezik az aknákat, hogy a lakásokat rácsatlakoztathassák a hálózatra. Nagy hangsúlyozta: idén dolgoznak, amíg az időjárási körülmények lehetővé teszik, majd tavasszal folytatják a munkát. A beruházás összértéke meghaladja a 28 millió lejt, melynek túlnyomó részét a fejlesztési minisztérium állja. A kivitelezési idő 24 hónap.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek