Az Áradat Egyesületnek gyűjtöttek

109

Telt házas volt a csíkszeredai Szent Ágoston-templomban megtartott kedd esti, jótékonysági Mága Zoltán-koncertj. A kulturális esemény a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas hegedűművész 100 templomi koncertjének a második állomása volt. Mága az RMDSZ Nőszervezetének meghívására érkezett Erdélybe, ahol összesen nyolc városban koncertezik. A csíkszeredai koncerten az Áradat Egyesület telefonos lelkisegély-szolgálata javára gyűjtöttek adományokat, amelyet át is adtak a civil szervezetnek.

A művész Csíkszeredában kápráztatta el közönségét. 12 ezer lej gyűlt Fotó: László F. Csaba

Az eseményen az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezetének nevében Dajka Tünde megyei önkormányzati képviselő köszöntötte a kulturált szórakozásra váró közönséget. Elmondta: az Áradat Egyesület telefonos lelkisegély-szolgálata javára gyűjtötték az adományokat, és közel 12 ezer lej gyűlt össze.
Ezt követően kezdődött el a koncert. A kísérőzenekar által játszott első két klasszikus darab után Mága Zoltán is köszöntötte a csíkszeredai közönséget. Emlékeztetett: 2009-ben került sor az első, 100 állomásból álló jótékonysági templomi koncertsorozatára, akkor összesen több mint 100 millió forint gyűlt össze jótékonysági célokra.
– Abban bízok, hogy a 100 templomi jótékonysági koncertem legalább akkora siker lesz, mint a 2009-es sorozat volt – adott hangot bizakodásának a hegedűművész. Hozzátette: büszke arra, hogy az idei jótékonysági koncertsorozatát „Erdélyországból” indíthatta útnak. Az idei koncertsorozat első állomásán, Marosvásárhelyen 15 ezer lej adomány gyűlt össze.

Kiss Előd-Gergely

A cikk a Hargita Népe március-22-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek