Az alkotás örömével tör felfelé a Teddy Queen

Ha a szekér beindul...

51

Tavaly volt az első komolyabb év a minden tekintetben fiatal gyer­gyó­szentmiklósi zenekar életében, hisz harmincnál több alkalommal koncerteztek, meghívást kaptak a nagyobb erdélyi fesztiválokra, ugyanakkor Magyarországon is megmutathatták magukat. Az egykori Alteregó, a névváltoztatást követően most Teddy Queen néven válik egyre ismertebbé, a háromtagú bandának pedig idénre is komoly tervei vannak.

Teddy Queen. Kis lépésekben a nagy álmok felé Fotó: György Csongor

Kezdetben nem volt színpadi tapasztalata a zenekarnak, azonban Fodor László, Péter Gellért és Csóka Loránd is komolyan gondolta a tevékenységet, mára pedig már a határon túlról is kapnak meghívásokat. Év elején nekik is lehetőségük volt fellépni Budapesten a Bagossy Brothers Company előzenekaraként, a fiúk elmondása szerint pedig nagy élmény volt a lehetőség.
– Mindenféleképpen kihívás volt az elmúlt év, hisz azelőtt nem játszottunk ennyi ember előtt – jegyezte meg a Teddy Queen énekes-gitárosa, Fodor László, mondván, az – öt dalt tartalmazó – első kislemezük is tavaly jelent meg, március végén újabb kislemez érkezik, a tervek szerint pedig év végére a nagylemeznek is örülhetnek a zenekar kedvelői.
Mozgalmas az évkezdés a többnyire indie-rock stílusban játszó bandának, hisz szintén tavasszal várható az első önálló erdélyi turnéjuk, májustól kezdődik a fesztiválszezon, az itthoni koncertek mellett pedig Magyarországon is egyre többször lép majd fel a trió.
– A célunk, hogy a zene világának felfedezése közben éljük meg az alkotás örömét – fogalmazott Fodor László, hozzáfűzve: jól érzik magukat egy új dal megalkotását követően, ha pedig tetszik is az embereknek, akkor még nagyobb a sikerélmény.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek