2021, január 18, hétfő.

Az áldozatokra emlékeztek

Sokan tettek eleget az MPP helyi szervezete felhívásának és rótták le kegyeletüket vasárnap este Székelyudvarhely központjában, a Márton Áron téren (képünkön) a veronai tragikus kimenetelű buszbaleset áldozataira emlékezve. Idősek, fiatalok gyújtottak mécsest, gyertyát és imádkoztak együtt az elhunytakért és hozzátartozóikért.
Hivatalos közleményben fejezte ki a tragédia okán megrendülését az RMDSZ is: a szövetség elnöke azt írta, „a halálos áldozatokat és súlyos sérüléseket követelő tragédia felfoghatatlan veszteség a hozzátartozóknak, egy egész nemzetnek, és megrendítő mindannyiunk számára, akik akaratlanul is saját gyermekeink, családunk épségére és biztonságára gondolunk”.


Az Európai Parlamentben is megemlékeztek a tragédiáról: az EP épülete előtt félárbócra eresztették a magyar zászlót, a kulturális és oktatási bizottság hétfői ülésén pedig a képviselők néma főhajtással emlékeztek meg az áldozatokról.
A magyar kormány az elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította.
A szerencsétlenül járt autóbuszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai, tanárai és volt diákjai utaztak – sítáborból tartottak hazafelé, amikor január 20-án éjjel a jármű egy veronai autópálya-kijáratnál a szalagkorlátnak ütközött, majd egy hídpillérnek csapódott és kigyulladt. A balesetben tizenhatan veszítették életüket és huszonhatan megsérültek.

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb