Az akrobatika elmaradt

103

A magyar színekben versenyző Swaney Elizabeth a 24. helyen végzett a női síakrobaták félcső versenyszámának selejtezőjében a pjongcsangi téli olimpián. A trükkök bemutatása nélkül a pályán leereszkedő Swaney elég nagy feltűnést keltett a nemzetközi sajtóban és a közönség köreiben. A „valódi olimpiai hőstől” a „rossz viccig” elég széles skálán jöttek a visszajelzések Swaney Elizabeth visszafogott látványvilágú csúszásaira. A Magyar Olimpiai Bizottság sem volt elégedet Swaney teljesítményével, illetve a versenyző hozzáállásával. „Eddig az volt az irányelv – ahogy most is az –, hogy aki a sportágában a nemzetközi szövetségek által meghatározott kvalifikációs feltételeknek megfelelt, azt nevezte a Magyar Olimpiai Bizottság. Ez az eset azt mutatja, hogy ezt a rendszert felül kell vizsgálni, ezért át is fogjuk gondolni. Erre vannak nemzetközi példák, meg fogjuk ezeket vizsgálni. Továbbá szükségesnek tartjuk a nevezési módszertan újragondolását” – nyilatkozta Molnár-Bánffy Kata a MOB kommunikációs vezetője.

Swaney Elizabeth versenyzéshez való hozzáállása nemzetközi sajtóvisszhangot váltott ki

Két csúcsdöntés
Kétszer is megdőlt az olimpiai csúcs a férfi gyorskorcsolyázók 500 méteres távjának döntőjében. Először a dél-koreai Csa Min Kju javította meg az olimpiai csúcsot, ám nála is jobb volt a norvég Havard Lorentzen, aki mindössze egy szá­zadmásdoperccel volt jobb ázsiai versenytársánál. Érdekesség, hogy a gyorskorcsolyát uraló hollandoknak tegnap nem ment jól a versenyzés, az oranje legjobbja a hetedik lett.

Holtverseny az aranyért
Holtverseny alakult ki a bobosok férfi kettes versenyén, így két csapat kapott aranyérmet, ezüstöt pedig nem osztanak. Az olimpiai bajnoki címet Francesco Friedrich és Thorsten Margis (Németország), valamint Justin Kripps és Alexander Kopacz (Kanada) páros szerezte meg, míg a bronzérem az Oskars Melbardis és Janis Strenga (Lettország) kettősnek jutott. 1998 óta először van holtversenyes arany kettes bobban, akkor az olasz Günther Huber, Antonio Tartaglia, valamint a kanadai Pierre Lueders, Dave MacEachern páros osztozott az aranyérmeken.

 

A tegnapi érmesek

Gyorskorcsolya. Férfi 500 m: 1. Havard Lorentzen (Norvégia), 2. Csa Min Kju (Dél-korea), 3. Kao Ting-jü (Kína).
Bob. Férfi kettes: 1. Francesco Friedrich, Thorsten Margis (Németország) és Justin Kripps, Alexander Kopacz (Kanada), 3. Oskars Melbardis, Janis Strenga (Lettország).
Síugrás. Férfi csapatverseny: 1. Norvégia (Daniel Andre Tande, Andreas Stjernen, Johann Andre Forfang, Robert Johansson), 2. Németország (Karl Geiger, Stephan Leyhe, Richard Freitag, Andreas Wellinger), 3. Lengyelország (Maciej Kot, Stefan Hula, Dawid Kubacki, Kamil Stoch).
Jégkorong. Nők: elődöntők: Amerikai Egyesült Államok – Finnország 5–0; Kanada – Orosz Olimpiai Csapat 5–0

A mai műsor

Ma hajnalban tartották a műkorcsolya jégtánc és a női síakrobatika félcső döntőjét. Lejátszották a férfi jégkorong rájátszásának első meccsét (Amerikai Egyesült Államok – Szlovákia), a nőknél az első helyosztót, a hetedik helyért (Svédország – Korea). Ma fél tízkor kezdődik a férfi hokisok rájátszásának második meccse (Szlovénia – Norvégia) és a női torna 5. helyéért kiírt találkozója (Svájc – Japán). Délben lesz a rövidpályás gyorskorcsolyában a női 3000 m-es váltójának a döntője, negyed kettőtől pedig a vegyes váltók futamát tartják sílövészetben. Délután kettőtől a férfi hokitorna rájátszásának utolsó két meccsét (Finnország – Dél-Korea és Svájc – Németország) játsszák, a napot 14.45-től az északi összetett (nagysánc/10 km) döntője zárja.

A holnapi műsor

4.00–6.10 Alpesi sí női lesiklás döntő
4.30–7.40 Síakrobatika férfi krossz döntő
5.10–7.30 Jégkorong férfiak negyeddöntő
9.40–12.00 Jégkorong férfiak negyeddöntő
9.40–12.00 Jégkorong nők, 3. helyért Finnország – Orosz Olimpiai Csapat
10.00–13.15 Sífutás férfi csapatsprint döntő
10.00–13.15 Sífutás női csapatsprint döntő
13.00–16.00 Gyorskorcsolya férfi csapatverseny döntő
13.00–16.00 Gyorskorcsolya női csapatverseny döntő
13.40–15.45 Bob női kettes döntő
14.10–16.30 Jégkorong férfiak negyeddöntő
14.10–16.30 Jégkorong férfiak negyeddöntő

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek