Autóverseny Gyergyószentmiklóson

165

Országos ralifutamra kerül sor szombaton Gyergyószentmiklós főterén. A látványos verseny teljes útlezárással jár, a gyalogosforgalmat is korlátozzák – tájékoztattak a szervezők.

Először ad helyet országos ralifutamnak Gyergyó­szent­miklós központja, a Time Attack autóverseny a Román Autósport Szövetség (FRAS) égisze alatt zajlik majd, a Richy Racing Team társszervezésében. Ritner Béla szervező, a Richy Racing Team elnöke azt mondta, gyergyói születésűként fontosnak tartja, hogy a Gyergyói-medencében s tágabb értelemben, Hargita megyében is népszerűsítsék az autósportot, ezért választották Marosvásárhely után második helyszínnek Gyergyószentmiklóst. A szombati lesz az országos verseny második futama, pontszerzési lehetőség a részt vevő versenyzőknek és csapatoknak.
Az ország minden vidékéről érkeznek versenyzők, a szervezők körülbelül 30 autóra számítanak, melyek több kategóriában versenyeznek majd. Ez egy olyan bajnokság, ahol utcai – szériagyártású – autókkal is részt lehet venni, külön kategóriában indulnak a módosításokon átesett autók, valamint a pályára vagy más autóssportra épített vagy átépített autók.
A szervezésbe a gyergyó­szentmiklósi Hexan Motorsport csapata is csatlakozott, három helyi autós a versenyben is részt vesz, így lesz kinek szurkolniuk a nézőknek.
A verseny miatt szombaton reggel 5 órától 17 óráig lezárják Gyer­gyószentmiklós főterét valamint a Kossuth Lajos utca egy rövidebb szakaszát. A gyalogosforgalmat is korlátozzák ebben az időszakban. A verseny 10 órától kezdődik, ekkortól várják az érdeklődőket is, akik a főtéri parkból követhetik az autók száguldását.
Ritner Béla hangsúlyozta, látványos és színvonalas versenynek ígérkezik, hiszen ehhez minden adott Gyergyószentmiklóson.
A helyi városvezetés is üdvözölte a rendezvényt, Nagy Zoltán polgármester azt mondta, minden olyan kezdeményezést felkarolnak, ami a város hírnevét öregbíti, s úgy véli, ez a ralifutam is jó lehetőség, hogy többen megismerjék Gyergyó vidékét.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.