kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Autóverseny a városközpontban

Második alkalommal tartottak autós time-attack bajnoki futamot Gyergyószentmiklóson, de már tervezik a jövő évi futamokat is. A csíkszeredai Richy Racing Team által a hazai autósport szövetség égisze alatt zajló versenyeken huszonhárom pilóta vett részt. Szombaton Szabó Botond, vasárnap pedig Veress István bizonyult a leggyorsabbnak. A hétvégén Gyergyóditróban bizonyíthatnak az autósok.

Szabó Botond mindkét nap dobogós volt a gyergyószentmiklósi versenyen

Második alkalommal adott otthont Gyer­gyó­szentmiklós az autós time-attack országos bajnokság két futamának, a szervezők a tavalyi sikerek után határozták el, hogy folytatják a városvezetéssel a közreműködést. A viadalt a csíkszeredai Richy Racing Team a Román Autósport Szövetség égisze alatt tartotta, a szombati a harmadik, a vasárnapi pedig a negyedik futam volt az országos pontvadászatban. A szervezők már a hétvégi versenyt követően kijelentették, folytatják a közreműködést Gyergyószentmiklós Pol­gármesteri Hivatalával és jövőben is tartanak majd futamokat a Békény-parti város központjában.
A hétvégi futamokon huszonhárom pilóta állt rajthoz, az ország több megyéjéből voltak versenyzők. Mindkét nap a Richy Racing Team pilótái bizonyultak a leggyorsabbnak.
Szombaton összetettben Szabó Botond nyert, a győztes és a második helyezett Claudiu Orha között kevesebb mint egy másodperc volt a különbség, végül a csíkszeredai pilóta kilenc tizedmásodperccel volt gyorsabb ellenfelénél.
Vasárnap még szorosabb volt a verseny, az első három pilótát kevesebb mint egy másodperc választotta el. Végül a győzelmet Veress István szerezte meg, Szabó három tizedmásodperccel autózott gyengébb időt a győztesnél, míg Orha hátránya nyolc tizedmásodperces hátrányban ért célba az elsőhöz képest.
Szombaton Fazakas Erik Zsolt versenygépének a váltója a második időmérő edzésen tönkrement, így a csíkszeredai pilóta az első nap nem pontozott, viszont a technikai problémát követően Craiováról vásároltak egy új váltót, elutaztak érte, majd vasárnap délelőtt beépítették a Honda Civicbe, délután a pilóta rajthoz állt és összetettben a negyedik, míg a junior 2-es kategóriában első helyen zárt.

A pontszerzők
Szombat, time-attack-ob, 3. futam: összetett: 1. Szabó Botond (Seat Ibiza, RRT), 2. Orha Claudiu (Mitsubishi Colt, Valino), 3. Veress István (Opel Manta B, RRT), 4. Turzai Dániel László (Honda Civic, VSK Marosvásárhely), 5. Elekes Róbert (Nissan 200 SX, RRT), 6. Kovács Károly (Renault Mégane, RRT), 7. László Loránd (VW Polo, Auto Crono SK), 8. Kiss Szilárd (Renault Clio RS, RRT), 9. Besenyei Csaba (Honda CRX, Dany Ungur Racing), 10. Aron Andrei (Renault Clio Cup, Brothers Motorsport).
Junior 1: 1. Scirlet Sebastian Nicolae (Renault Twingo, RRT), 2. Cazacu Alexandru (Skoda Fabia, Pro Drive Nagyszeben), 3. Domokos Sándor (Honda Civic, VSK Marosvásárhely).
Junior 2: 1. Kiss Szilárd, 2. Kopacz Zsolt (Peigeot 306, RRT).
1-es géposztály: 1. Alexan­drescu Mihai (VW Lupo, RRT), 2. Domokos Sándor.
2-es géposztály: 1. Turzai Dániel László, 2. László Loránd, 3. Besenyei Csaba.
3-as géposztály: 1. Kiss Szilárd, 2. Aron Andrei, 3. Boros Emil Ioan (Hyundai Coupé).
4-es géposztály: 1. Szabó Botond, 2. Orha Claudiu, Veress István.
5-ös géposztály: 1. Andor Marius (VW 4×4, RRT), 2. Con­stantin Ionel Iulian (Audi A4 4×4), 3. Covalschi Ionela Dana (Audi A4 4×4, Hobby Autosport Braila).
Vasárnap, time-attack-ob, 4. futam: összetett: 1. Veress István, 2. Szabó Botond, 3. Orha Claudiu, 4. Fazakas Erik Zsolt (Honda Civic, RRT), 5. Aron Andrei, 6. Elekes Róbert, 7. Besenyei Csaba, 8. Kiss Szilárd, 9. László Loránd, 10. Turzai Dániel László.
Junior 1: 1. Scirlet Sebastian Nicolae, 2. Domokos Sándor, 3. Cazacu Alexandru.
Junior 2: 1. Fazakas Erik Zsolt, 2. Kiss Szilárd, 3. Kádár Zsolt (Renault Clio RS, RRT).
1-es géposztály: 1. Alexan­drescu Mihai, 2. Domokos Sándor.
2-es géposztály: 1. Besenyei Csaba, 2. László Loránd, 3. Turzai Dániel László.
3-as géposztály: 1. Fazakas Zsolt Erik, 2. Aron Andrei, 3. Kiss Szilárd.
4-es géposztály: 1. Veress István, 2. Szabó Botond, 3. Orha Claudiu.
5-ös géposztály: 1. Constantin Ionel Iulian, 2. Andor Marius, 3. Covalschi Ionela Dana.
A time-attack országos bajnokság 5. és 6. futamát július 6-án, illetve 7-én a Marosvásárhely melletti Transilvania Motor Ringen tartják.

A hétvégén is lesz
A Gyergyóditrói Falunapok keretében a helyi polgármesteri hivatal és a Richy Racing Team közösen tart szombaton 18 órától autós ügyességi versenyt. A szervezők minden olyan sofőrt szívesen látnak, akinek van kedve, hogy megmérettesse tudását és autóját társaival szemben, és hogy megmutassa, mit tud az ő autója. A versenyt a Puskás Tivadar Szakképző Líceum hátsó udvarán tartják, a nevezés díjtalan. A szervezők közlik, hogy a részt vevő versenyző autójának érvényes kell legyen a műszaki vizsgája, ugyanakkor amennyiben az résztvevő nem saját autóval indul, akkor szükséges a gépkocsi tulajdonosának írásos beleegyezése ahhoz, hogy rajthoz lehessen állni a járművel, ugyanakkor a junior kategóriában induló versenyzőknek szükséges az induláshoz a szülői beleegyezés.
A nyílt verseny mellett külön kategóriába sorolják az amatőröket, a juniorokat és a hölgy versenyzőket. Nevezni a verseny napján a helyszínen lehet.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb