Autós mozi Csíkkozmáson

Illusztráció: 24.hu

Rendhagyó programmal dobja fel az idei falunapok programját a Csíkkozmásért Egyesület. A szervezet tagjai ugyanis először szerveznek autós mozit a településen. Pál-Kasza Vince, a Csíkkozmásért Egyesület elnöke elmondta: elsősorban az ifjúságot akarják megszólítani, szabadabb mozizási élményt kínálva számukra. Az autós mozira érkezési sorrendben kapnak helyet a jelenlévők, ezért célszerűbb hamarabb megérkezni.

Illusztráció: 24.hu

Holnap este megnyitja kapuit az első autós mozi Csíkkozmáson. A szervezők az amerikai filmekből ismert filmvetítés hangulatát szeretnék elhozni az erdélyi autósoknak, új élményt nyújtva számukra.
Pál-Kasza Vince szervező, a Csíkkozmásért Egyesület elnöke elmondta: már tavaly megfogalmazódott a mozi ötlete, és az idei falunapokra sikerült is felvenni a programok közé. – A tervünk új élményt nyújtani a jelenlévőknek a szabadabb mozizási formával. Ifjúsági programnak szánjuk, és még kezdetleges fázisban van, de ha sikeres lesz, biztosan megismételjük – közölte Pál-Kasza Vince, akitől azt is megtudtuk, hogy a polgármesteri hivatal udvarára várják az autósokat.
Mint kiderült: a helyek száma korlátozott, ezért az érkezés sorrendjében foglalhatják el helyüket az érdeklődők.
– Legtöbb 60 autó fér be az udvarra, de igazából ez attól is függ, hogy ki milyen méretű járművel érkezik. Egyelőre még nem szögeztük le azt, hogy a filmet rádiófrekvencián vagy hangosítással lehet-e követni, az biztos, hogy egy 6 x 4 méteres vászonra vetítünk – jelentette ki a szervező, megjegyezve: nem publikus a film címe.
Mint mondta: nem premiervetítésre készülnek, ezért egy ismertebb alkotást hoznak el a rendezvényre. Pál-Kasza Vince annyit elárult azonban, hogy szórakoztató, vígjátékról van szó.
– Talán nem is olyan fontos a műfaj, hiszen a lényeg a rendhagyó közösségi élményen van.
A program 22 órától kezdődik, de az egyre nagyobb érdeklődés miatt már 8-9 órától várjuk a közönséget – mondta a Csíkkozmásért Egyesület elnöke.
Az autós mozira a belépés ingyenes.

Keresztes Bea