hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Autómodellezők sikerei

Nyolcadik alkalommal szervezte meg idén a csíkszeredai Gyermekek Háza a Csíki Gyermekek Egyesülettel közösen a Hargita RC Off Road Kupa elnevezésű (gyermeknapi) autómodell-versenyt. Az idei versenyt június 11-én tartották a taplocai iskolaközpontban, a tornaterem mellett kialakított pályán. 16 gyerek nevezett be, két kategóriában, mindenki a saját 1/10 méretarányú terepmodelljével. A Buggy kategóriában 10 gyerek versenyzett, két 5 perces selejtező futam után heten kerültek a döntőbe, ahol újabb két futam után alakult ki a végső sorrend. A Truck/Short Course Truck kategóriában hatan indultak, ők három ötperces futamban mérkőztek meg. Eredmények: Buggy 2WD: 1. hely: Jakab Farkas Tamás (Marosvásárhely), 2. Szász Botond (Csíkszereda) 3. Abos Tamás (Csíkborzsova); Truck/SCT: 1. hely: Jakab Farkas Tamás (Marosvásárhely), 2. Tóth Előd (Csíkszereda), 3. Csatlós Bálint (Ivó).

A támogatók jóvoltából (Com­munitas Alapítvány, Hargita Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság, Alfa-Cluj Kft.), a nyertesek kupát, oklevelet, valamint vásárlási utalványokat kaptak, amit a partner FX Modells modellboltban válthatnak be modellezési termékekre, alkatrészekre. A verseny után RC vezetésoktatást is tartottak a szervezők, a jelen lévő 7–15 éves érdeklődő gyerekek kipróbálhatták egy versenymodell irányítását, tapasztalt pilóták irányításával.
A hétvégén a Dâmbovița megyei Pucioasán versenyzett a Gyermekek Háza csapata. A 43. Henri Coandă országos repülő- és autómodellező verseny autómodell-versenyén 8 csapat mérkőzött meg. A Hargita megyét képviselő csíkszeredai Gyermekek Háza megnyerte a versenyt, a négy versenykategóriában három első és egy második díjat szerezve. Fodor Gellért győzött az 1/10 PRO (kétkerék-meghajtású elektromos pályamodell) és az 1/10 Touring (4WD elektromos pályamodell), Szász Botond pedig első lett az ügyességi próbában (1/12 EB) és második az 1/12 PRO (1/12 méretarányú 2WD elektromos pályamodell) kategóriában.
Június 21–23. között Off Road versenyen vesz részt a csapat Vaslui-on, majd július 8–13. között Amarán (Ialomița megye) országos versenytáborban vesznek részt a csíki autómodellezők.

Kis János tanár, Csíkszereda

A rendezvények megszervezésében partnerünk volt a Com­munitas Alapítvány, a Kistalentum Egyesület, a Márton Áron Általános Iskola, a polgármesteri hivatal és a Gáll-Com Centrum Kft. Köszönjük nekik!

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb