Autómentes napot hirdettek

Autómentes napot hirdettek

53

Huszadik alkalommal csatlakozik Gyergyószentmiklós az európai mobilitási héthez, autómentes napot hirdettek szombatra. A gyalogos közlekedésre, kerékpározásra szeretnék felhívni a lakosság figyelmét.

Tavaly sikeres volt az autómentes nap, idén is megszólítják a városlakókat

Az európai mobilitási hét legfontosabb programját, az autómentes napot tartják meg Gyergyószentmiklóson is. A kampány célja a fenntartható közlekedés népszerűsítésére bátorítani a tagállamokat, és felhívni a lakosság figyelmét a közlekedés alternatíváira, például a gyaloglásra, kerékpározásra, valamint a tudatos autózásra, kihasználva az összes helyet a járműben.
– Az európai mobilitási hét keretében a város felhívja a lakosság figyelmét a levegőtisztaság és az élhető város fontosságára – közölték sajtótájékoztatón a szervező művelődési központ munkatársai.
Idén a művelődési ház előtti téren délutáni programokkal várják az érdeklődőket. A hagyományossá vált tömeges kerékpáros felvonulással kezdődik a program, amelyre nemcsak kerékpárosokat várnak a szervezők, hanem mindenki mást, aki egyéb alternatív közlekedést használ. Flashmob jellegű táncon is részt vehetnek mindazok, akik a térre látogatnak, eközben óvodások és iskolások az aszfaltra rajzolhatnak. A felnőttek elektromos kerékpárokat is kipróbálhatnak ez alkalommal. Mindezek mellett mindenkinek lehetősége nyílik kipróbálni a Naturland Alapítvány által felállított kerékpáros akadálypályát, de szívesen látják azokat is, akik tennének egy őszi sétát, belehallgatnának az utcazenészek muzsikájába.
– Az autómentes nap alatt szeretnénk a művelődési ház előtti teret élettel, játékkal, zenéléssel, énekléssel, biciklikkel, görkorcsolyákkal, rollerekkel megtölteni, ezért partnerségre hívjuk a szülőket, hozzák ki a gyerekeket a közös programra – közölték a szervezők.
Játékot is meghirdettek erre az alkalomra: arra kérik mindazokat, akik bekapcsolódnának a programba, telepítsenek okos eszközükre lépésszámláló programot, aki pedig szombaton a legtöbb lépést teszi meg, az ajándékcsomagot kap. A művelődési ház előtti téren felállított regisztrációs standnál lehet bemutatni 18 órakor a megtett lépések számát a szervezőknek. A győztest a helyszínen díjazzák.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek