2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Autómentes nap

Idén is csatlakozik Gyergyó­szentmiklós az Európai Mobilitási Héthez autómentes nap szervezésével, valamint egy játékkal, amely arra ösztönzi a városlakókat, hogy egész héten füstmentes járművel közlekedjenek.

Fenntartható közlekedési intéz­kedések bevezetése, a la­kosság figyelmének felhívása a közlekedés alternatíváira – ezekkel a célokkal indították útjára az Európai autómentes napot 1998-ban, majd az ehhez kapcsolódó Európai Mobilitási Hetet 2002-ben. Gyergyószentmiklós huszonegyedik alkalommal csatlakozik a kezdeményezéshez: ezúttal nemcsak egy napon, hanem egész héten át próbálják ráirányítani a figyelmet az élhető város fontosságára. Ennek kapcsán játékot hirdet a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ és a város önkormányzata: szeptember 16–22. között olyan fényképeket várnak a városlakóktól, amelyen gyalog, kerékpárral, rollerrel vagy más füstmentes közlekedési eszközzel járják az utcákat. A fényképeket füstmentesgyergyó hashtaggel (#fustmentesgyergyo) lehet megjelentetni a közösségi hálón: nyeremény illeti azt a személyt, akinek a fényképét a legtöbben kedvelik szeptember 23-án, délelőtt 10 óráig.


Az Európai Mobilitási Hét központi eseménye a szeptember 22-én, vasárnap délután kezdődő autómentes nap lesz. A rendezvény ideje alatt lezárják a forgalom előtt a városközpontot, és délután öt órától kerékpáros felvonulást indítanak a Művelődési Központ elől. Emellett több kísérőrendezvény is lesz, úgy, mint gólyalábazás, monociklizés és aszfaltrajz, de ki lehet próbálni a Bikkla akkumulátoros kerékpárjait, a nap zenei aláfestését pedig György László és meghívottai biztosítják.

Boncina-Székely Szidónia

Előző cikkA gáz után jön a víz
Következő cikkSakksuli (392.)

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb