Augusztus 5-től lehet pótlistára iratkozni

64

Pótlistára iratkozhatnak és élelmiszer-támogatást igényelhetnek augusztus 5-től Csíkszeredában azok a személyek is, akik nem szerepelnek az eredeti listán és igazolni tudják jogosultságukat, ugyanakkor akik szerepelnek az eredeti listán, de még nem vették át az élelmiszercsomagokat – közölte a polgármesteri hivatal. Felkérik az érintetteket, hogy folyó év augusztus 19-ig éljenek ezzel a jogukkal, mert utólag nem áll módjukban ezt biztosítani.

Augusztus 19-ig élhetnek a lehetőséggel Fotó: László Róbert
Augusztus 19-ig élhetnek a lehetőséggel Fotó: László Róbert

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális közszolgálata ismételten tájékoztatja az érintetteket, hogy az Európai Unió intervenciós tartalékaiból származó élelmiszer-támogatás – a személyenkénti 2 kg búzaliszt, 4 kg kukoricaliszt, 0,8 kg száraz tészta, 4 liter olaj, 2 kg cukor, 0,6 kg húskonzerv, 0,4 kg májkrém, 2 kg rizs, 0,8 kg paradicsompüré, 1 kg szemespaszuly – a Multiidea Kft. Hargita út 60/bis szám alatti raktárában vehető át munkanapokon 11–15 óra között 2016 augusztus 19-ig.
Az élelmiszer-támogatásra a szociális támogatásban részesülők (szociális támogatás, családi pótlék), a segélyezett és nyilvántartásban lévő munkanélküliek (450 lejig), a súlyos fogyatékkal élők (I. és II. fokozat), valamint a kisnyugdíjasok (450 lejig) jogosultak. Az élelmiszercsomagok átvételekor a jogosultnak kötelező felmutatni az eredeti személyazonossági igazolványt.
Az említett kategóriák képviselői csak abban az esetben nyernek jogosultsági státust, ha az élelmiszer-támogatás átvételének pillanatában bemutatják és leadják az állapotukat igazoló iratok másolatát. Szükséges iratok: személyazonossági igazolvány, az utolsó havi munkanélküli támogatás szelvénye, nyugdíjszelvény, illetve a fogyatékosságot igazoló bizonyítvány másolata, szociális támogatást vagy családi pótlékot megállapító rendelet vagy szelvény, nyilvántartott munkakeresői státuszt igazoló akta.
Bővebb információt a szociális közszolgálat 0266–315120/115-ös telefonszámán vagy a polgármesteri hivatal 28-as számú irodájában igényelhetnek.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.