Augusztus 15-ig kifizeti az állattenyésztőket az APIA

63

Éhségsztrájkkal követelte ki a mezőgazdasági minisztertől és a kifizetési ügynökségtől az állattenyésztési támogatásának folyósításának gyorsítását egy maréknyi tiltakozó gazda. A miniszter fogadkozott: az APIA legkésőbb tíz napon belül a jogosultak 98 százalékának valamennyi támogatás kapcsán utalja a pénzt.

IMG_2862

Legkésőbb augusztus 15-ig az összes állattartóknak járó támogatást kifizeti a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) – ígérte tegnap Achim Irimescu mezőgazdasági miniszter azoknak az állattenyésztőknek, akik a támogatások folyósításának késlekedése miatt a szakminisztérium előtt napok óta éhségsztrájkkal tiltakoznak. Pénzt csak azok ne várjanak, akiknek a támogatási kérelmével az ellenőrzések alapján problémák vannak – jegyezte meg a tárcavezető.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumból tegnap kiszivárgott dokumentum szerint az APIA-nak augusztus közepéig az Átmeneti Nemzeti Támogatások (ANT) közül 60 ezer tejtermelő gazdának az ANT 7-es, 141 ezer kérelmezőnek a húsmarhákra járó ANT 8-as, közel 64 ezer gazdának a juhokra és kecskékre fizetendő ANT 9-es támogatás kifizetését kell befejeznie. Ami az uniós alapokból finanszírozott Állattenyésztési Kiegészítő Támogatásokat (SCZ) illeti, legkésőbb augusztus 15-ig az APIA-nak 33 ezer juhosgazdának a juhtenyésztési támogatást, 3859 szarvasmarhatartó számlájára a fejőstehén-támogatást, 1859 gazdának a bivalyokra, 260 gazda részére pedig a törzskönyvezett húsmarhákra járó támogatást is folyósítania kell. Irimescu úgy véli, a tíz nap múlva lejáró határidőig a támogatásra jogosult állattenyésztők 98 százalékának számlájára megérkezik a pénz, az állattartók fennmaradó 2 százalékát érintő problémákat pedig még augusztus végéig képes lesz megoldani az ügynökség.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.