Átszervezések a napközi otthonoknál

133

Elkészült a város iskolai hálózatának tervezete – közölte tegnap Székely­udvar­hely Polgár­mesteri Hivatalának sajtóirodája. A változtatások a napközi otthonokat érintik, az általános iskolai hálózat esetében marad a 2016–2017-es tanévben is elfogadott szerkezet, míg a középiskolai hálózat esetében jelenleg a Kós Károly Szak­középiskola az Egészségügyi Technikummal erősödik.

A Villanytelepi Napközi Otthon. Átcsoportosítás

Az elkészült tervezetet több, a városvezetés által indít­ványozott oktatási ke­rekasztal előzte meg, amelyen az önkormányzati testület tagjai, az udvarhelyi tanintézmények vezetői és a tanfelügyelőség képviselői vettek részt. A városvezetés külső szakmai csoportot bízott meg annak a tanulmány elkészítésével, a dokumentum összesíteni fogja a diákok és szülők preferenciáit, a régióban működő vállalkozások humánerőforrás-igényét, valamint az egyes intézmények tanári állományát és infrastrukturális felszereltségét – adta hírül a sajtóiroda.
A konzultációkat követően, a hatályban levő törvényekkel összhangban és az érintett oktatási intézmények vezetőivel egyetértésben több, a napköziket érintő módosítást fogadtak el. Így a Ficánka Napközi Otthon még egy óvodai csoportot indít a Budvár Szociális Központban működő roma óvodai csoport mellé, a csereháti ingatlanban elindul egy tipegő csoport, valamint rövid távon egy vegyes korcsoportos napközis csoport is. A Bethlen Gábor 10. szám alatt működő Napsugár Napközi Otthon adminisztratív szempontból átkerül a Villanytelepi Napközi Otthonhoz, a korábban a Napsugár napközihez tartozó Csicsergő Napközi Otthon pedig a Malom utcai Zsibongó Napközi Otthonhoz fog tartozni. A Nicolae Bălcescu utca 2. szám alatt levő Eszterlánc Napközi Otthonhoz fog tartozni a Wesselényi Miklós utca 15. szám alatt működő Szombatfalvi Napközi Otthon, amely eddig szintén a Napsugár Napközi Otthon alárendeltjeként működött, a Tábor lakónegyedi Csillagvár és a bethlenfalvi Kipi-kopi Napközi Otthon pedig megmarad az aktuális besorolással – tudatta a sajtóiroda.
„A megerősített, hat napközi otthonnal működő hálózat – ahol figyelembe vettük a napközik földrajzi helyzetét is –, a jelenlegi helyszínek megtartása mellett ebben a formában képes lesz hosszú távon megfelelni a gyerek- és csoportlétszám-feltételeknek. Az új oktatási stratégia megalkotásának folyamatában a városháza figyelembe fogja venni a megrendelt kutatás eredményeit, hiszen a városfejlesztés szempontjából prioritás, hogy minőségi, versenyképes oktatás legyen Székelyudvarhelyen. Az intézményi hálózat további átszervezésével kapcsolatos döntéseket a városvezetés a stratégia alapján fogja meghozni” – áll a városházi közleményben.
A jelenlegi székelyudvarhelyi iskolahálózat a 2016–2017 tanévben 25 egyetem előtti oktatási intézményt foglal magában, amelyekbe összesen 8155 gyerek jár a következő eloszlásban: 9 iskola előtti intézmény – 7 külön jogi személyiséggel rendelkező állami napközi otthon, egy magánóvoda és egy, a Kerekerdői Katonai Alakulat alá tartozó napközi otthon, 4 általános iskola, 8 középiskola, 2 egészségügyi technikum, a Sportiskola és a Cimbora Ház.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek