Átszervezés vár a mezőgazdasági intézményekre

62

Elfogadta a szenátus plénuma azt a mezőgazdasági minisztérium átszervezésére vonatkozó törvénytervezetet, amely a szaktárca alárendeltségében működő intézményeket, szervezeteket ezután a megyei mezőgazdasági igazgatóságok ernyője alá vonja. Ez alól csak a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségek (APIA) megyei kirendeltségei élveznek kivételt.
Tánczos Barna szenátor szerint az átszervezés jelentős mértékben mentesíti a gazdákat a rendszert mostanáig jellemző bürokratikus eljárásoktól. „A 2018-as állami költségvetést a mezőgazdasági minisztérium már ennek tudatában állította össze. Reméljük, hogy a bürokráciát csökkentő, folyamatokat leegyszerűsítő intézkedés lesz” – nyilatkozta a szenátus mezőgazdasági bizottságának alelnöke tegnap, azt követően, hogy az RMDSZ megszavazta a kormánypártok képviselői és szenátorai által beterjesztett kezdeményezést.
Az RMDSZ Hargita megyei szenátora elmondta, szükség van a mezőgazdasági minisztérium átszervezésére, hiszen a jelenlegi szervezési forma mellett sosem fogják tudni megvalósítani a mezőgazdasági közpolitikák célkitűzéseit, a mezőgazdasági ügyintézésben tapasztalt túlzott bürokrácia pedig nagymértékben nehezíti a gazdák életét, és hátráltatja az ágazat fejlődését. A jogszabályt még jóvá kell hagynia a végső döntéshozó képviselőháznak.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek