„Átrendezte” a promenádot, és meglógott volna

Helyükről elmozdított táblák és zárókövek. Veszélyes kanyar Fotó: László F. Csaba

Ittas karcfalvi autóvezető okozta a felfordulást Csíkszere­dá­ban, a promenádon, ahol tegnap reggel még teret díszítő elemeket láthattunk szerteszét heverve, összetörve. A vasárnap esti baleset helyszínét a sofőr sérülés nélkül és törvénytelenül elhagyta, de hamar rendőrkézre került.

Helyükről elmozdított táblák és zárókövek. Veszélyes kanyar Fotó: László F. Csaba

Meghajlott közlekedési táblák, a helyükből tovább lökött kő, utcabú­tor­zati elemek, valamint egy „meg­reccsent” csemetetartó faláda fogadta a járókelőket tegnap reggel Csík­szereda központjában, a Mi­hail Sadoveanu utca és a Te­mes­vár sugárút találkozásánál levő promenádon. Gheorghe Fi­lip, a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője kérdésünkre elmondta: a 41 éves csíkkarcfalvi B. R. szabta át a teret előző este, amikor autójával nem tudta bevenni a derékszögű jobb kanyart és a tábláknak, térelemeknek hajtott. Az autóvezető ráadásul el is hagyta a helyszínt, a rendőrök azonban rövid időn belül rátaláltak egy parkolóban.
Kiderült, hogy nem kevés alkohol is hozzásegítette a mutatványhoz: 1,01 mg/l-es légalkoholszintet mértek nála. Az esetet ép bőrrel megúszta, de 4000 lej értékű anyagi kárt okozott, beleszámolva a megrongált autót is.
Ittas vezetés gyanújával bűnügyi eljárás indult a férfi ellen.

Kovács Hont Imre