Átmenetileg leálltak a filmvetítéssel

64

Meghatározatlan időre leállt a filmvetítés a Csíki Moziban. A Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal még mindig nem kapta meg a kulturális minisztériumtól az akkreditációt, így az épület hivatalosan nem működhet moziként. Jó hír azonban a filmkedvelők számára, hogy a városi önkormányzat idén két alkalommal szervez filmfesztivált.

Januártól megritkultak a bejegyzések és eltűntek a filmajánlók a csíkszeredai mozikedvelők közösségi oldaláról. Többen tették fel a kérdést: mi történt a filmvetítésekkel? Ennek jártunk utána.
– Múlt év végén elindítottuk a mozi akkreditációjának folyamatát, a kulturális minisztérium folyamatosan kiegészítést kér az általunk összeállított dokumentumhoz, így még nem sikerült a végére járni a folyamatnak. Hivatalosan nem működtethetjük moziként az épületet, a fesztivál jellegű filmvetítések pedig lejártak – tudtuk meg Prigye Kingától, a polgármesteri hivatal munkatársától.
A filmfesztivál szervezője szerint az önkormányzat még azzal kapcsolatosan sem véglegesítette döntését, hogy a továbbiakban is a fesztivál jellegű, ideiglenes filmvetítések mellett marad-e, vagy szerződést köt egy filmforgalmazóval. Az azonban már biztos, hogy idén két filmfesztivált szervez a csíkszeredai polgármesteri hivatal, egyet nyár elején, júniusban és egyet ősszel, szeptemberben.
– Júniusban retrófilmfesztivált szervezünk, a 60-as évekbeli magyar és román filmekből szemlézünk. A másikat szeptemberben, a tavaly elindított Filmszereda mintájára, ahol újabb – az elmúlt 1-2 évben készült magyar, román és európai – filmeket vetítünk. A két fesztiválra tervezett filmek beszerzése még egyeztetés alatt áll – tudtuk meg Prigye Kingától.

Pál Bíborka

A cikk a Hargita Népe március 8-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek