Átalakul a csíkcsomortáni strand

Wellnessközpont a városhoz közel

1 196

Wellnessközponttá alakítják a csíkcsomortáni strandot. A helyi szövetkezet tervei között egy panzió építése is szerepel, amely az új épületegyüttes részét képezi majd. A tervezési fázisban lévő projektet a következő három évben valósítják meg.

A környék kedvenc strandja volt a csomortáni. Újból vonzóvá tennék                                                Fotó: Archív

52 évvel ezelőtt létesítették a csík­csomortáni strandot, amely a 70-es és a 80-as évek­ben virágkorát élte, ám a 90-es évek­től igencsak elindult a pusztulás útján. A tavaly megalakult Csík­cso­mor­tá­ni Szövetkezet ezt a fürdőt alakíttatja át téli-nyári funkciós mini wellness­központtá. A csíkpálfalvi önkormányzat egyhektáros területén egy panziót is építenek – tudta meg lapunk Petres Kálmántól, a szövetkezet ügyvezetőjétől.
– Eddig már létrehoztunk egy kis vágóhidat, egy konyhát, és egy bizonyos terméket is a piacra dobtunk. Így jött az ötlet, hogy kellene egy kis vendéglő, panzió, tehát így próbálnánk összekapcsolni a tevékenységeinket. A strandot is szerettük volna valamilyen más formában újraindítani. Az az elképzelés, hogy lenne egy födött rész, itt lenne egy kis wellness, a másik felében lenne a nyári, nyitott medence, és akkor emellett valósulna meg az a panzió, vendéglő, ami a klienseket szolgálná ki – részletezte a terveket Petres Kálmán.
Hozzátette: nem látják annak értelmét, hogy a régi nagymedencét eredeti állapotába visszaállítsák, hiszen mint mondta, a városi uszodában van már nagymedence. A szövetkezet ügyvezetője azt is közölte, hogy a projekt még tervezési fázisban van, de a következő három évben szeretnék kivitelezni.
– Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi helyzet után is lesz még élet, és nagy valószínűséggel át is fog alakulni a turizmus meg a vendéglátás. Egy ilyen kisebb jellegű turisztikai egység szerintem biztosan meg fogja állni majd a helyét. A terveinket azért is látjuk kivitelezhetőnek, mert Hargita Megye Tanácsa és még sokan mások látnak ebben fantáziát, és ők is mellérendelnek ehhez egy bizonyos összeget. Például a Magyar Turisztikai Ügynökség is partner lesz ebben a projektben. Az előzetes számítások és tervezések már folyamatban vannak, hiszen a tavaly erre a célra egy bizonyos összeget folyósított a megyei tanács a pálfalvi önkormányzatnak, azonban konkrét beruházási összegek egyelőre még nincsenek – jegyezte meg Petres Kálmán, a Csíkcsomortáni Szövetkezet ügyvezetője.

Biró István

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.