Átalakított kerettel készülnek

148

Nagy átalakuláson megy át a Csíkszeredai Imperial Wet első ligás teremlabdarúgó-csapata, amely őszi keretéből ugyan maradtak, de több idegenlégiós is érkezett. A csíkiak, karöltve az FK Székelyudvarhellyel, és a második ligás Gyergyószentmiklósi Interrel hétvégén egymás ellen is megmérkőznek a Benedek-kupa szárhegyi nemzetközi tornán.

Székelyudvarhely és Csíkszereda ezúttal semleges helyszínen méri össze erejét Fotó: Pál Zoltán / Archív.

Az őszi idényt a hatodik helyen zárta a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a román első ligában, de ezt a helyezést nagyon nehéz lesz megőriznie, hiszen kőkemény meccsek – Resicabánya, Székelyudvarhely, Temesvár, Marosvásárhely – elé néznek a tavaszra maradt négy fordulóban, ellentétben a közvetlen riválisokkal a Poli Iași-val, illetve a Dunărea Călărași-val, amelyeknek jóval könnyebb programjuk van. Márpedig a hatodik hely az utolsó, amely felsőházi rájátszást ér a pontvadászatban.
Hogy a remény tovább éljen, a csíki csapat erősítéseket eszközölt és átalakított kerettel várja a bajnokság folytatását, amelyben célja továbbra is a felsőházi rájátszás, illetve a Románia-kupa Final Forurjába kerülés.
Ennek érdekében a keret már hétfőn összegyűlt, és napi egy edzéssel elkezdte a készülést. Az őszi ke­retből tízen maradtak, és további játékosokkal egészültek ki, akik mindegyike légiós.
Az őszi idényből Aramă Ovidiu (U19-es is), Balogh Zsolt Zalán, Birtalan Barna, Dato Kefashvili (grúz kapus), Dobri Norbert, Dospinescu Gică (kapus), Kurkó Márk (U19-es is), Pavel Paul Vlăduț, Szőcs László és Tankó Levente maradtak.
A légiósok között három olyan játékos is akad, akik megfordultak már a román bajnokságban és nem ismeretlenek a sportág szerelmeseinek. Ilyen a portugál Cezar Ribeiro, illetve honfitársa Nuninho Vially, továbbá a spanyol Mario Duque Velasco. Mindhárman voltak a Marosvásárhelyi City’US-nál, amely alakulattal bajnokságot is sikerült nyerniük. Ribeiro, illetve Duque csapattársak is voltak, míg Nuninho korábban fordult meg Vásárhelyen. Utóbbi játékos az őszi szezont az olasz Gymnastic Fondiba játszotta, ahonnan további két játékos érkezik a portugál Paulo Pinto, illetve a kapusposzton bevethető honfitársa, Rui Goncalves (Babas) révén.
A kerethez csatlakozott még egy argentin – Lucio Moragas – volt U20-as válogatott, aki olasz útlevéllel is rendelkezik, továbbá a spanyol Samuel Sanchez Temporada. Mindketten az olasz harmadosztályból érkeznek, ám különböző alakulatokat erősítettek.

Felkészülési torna
A hétvégén a Gyergyószent­miklósi Inter második ligás csapat szervezésében Gyergyószárhegyen Benedek-kupával díjazott nemzetközi tornára kerül sor. A tornát csütörtöktől szombatig rendezik öt csapat részvételével, amely során mindenki játszik mindenkivel.
A rendező Gyergyószentmiklósi Inter mellett jelen lesz a tornán az FK Székelyudvarhely, a Galaci United, a Csíkszeredai Imperial Wet, illetve magyar Nb1-ben szereplő Debreceni Egyetemi AC. A kiírás szerint mindenki játszik mindenkivel 2×20 perces folyóidővel, azzal a kiegészítéssel, hogy mindkét félidő utolsó két percét a teremlabdarúgó-szabályok szerinti állított idővel rendezik.
A műsor: csütörtök: Galac – Inter Gyergyó (19); péntek: Szé­kelyudvarhely – Galac (19.15), Csík­szereda – Debrecen (20.15), Inter Gyergyó – Székelyudvarhely (21.30); szombat: Galac – Csíkszereda (9.30), Inter – Debrecen (10.30), Székelyudvarhely – Csíkszereda (12), Debrecen – Galac (13.15), Csíkszereda – Inter (15), Debrecen – Székelyudvarhely (16.15).

[box type=”shadow” ]Az Imperial Wet kerete
Kapusok: Dato Kefashvili, Dospinescu Gică, Rui Telma. Mezőnyjátékosok: Aramă Ovidiu, Balogh Zsolt Zalán, Birtalan Barna, Cezar Ribeiro, Dobri Norbert, Kurkó Márk, Lucio Moragas, Mario Duque Velasco, Nuninho Vially, Paulo Pinto, Pavel Paul Vlăduț, Rui Goncalves, Samuel Sanchez Temporada, Szőcs László, Tankó Levente.
A csapatot Szőcs Loránd készíti fel.[/box]

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.