Átadták a Tivai konyhát

57

Átadták tegnap a csík­szent­mártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskola „Tivai Konyháját”. Az iskola gasztronómiai eszközöket: főzőkályhákat és üstöket vásárolt, amelyet a szakoktatás keretében tudnak használni a diákok. A megyei önkormányzat ifjúsági tevékenységeket támogató projektje keretében nyújtott támogatást az eszközvásárlásra.

Tábori konyha diákoknak. Lehetőség a tanultak bemutatására Fotó: Daczó Dénes
Tábori konyha diákoknak. Lehetőség a tanultak bemutatására Fotó: Daczó Dénes

A szakiskola diákjainak egy csoportja ki is próbálta az egyik kályhát és üstöt, amelyben ezúttal tábori ételt készítettek. A választás nem véletlen, hiszen a fiatalok ünnepi összeállításukban a csekefalvi születésű Fodor Ignác ’48-as honvéd századosra is emlékeztek. Felidézték az egykori táborok hangulatát, ugyanakkor Szent Márton és Szent Erzsébet legendáját is bemutatták.
– A most megvásárolt eszközökkel a diákok a jövőben akár főzőversenyekre is be tudnak nevezni, ahol bemutathatják a szakiskolában szerzett tudásukat – hangsúlyozta a projekt ismertetőjében Pál Zoltán, a szakközépiskola aligazgatója.
A program zárásán részt vett Borboly Csaba is, Hargita Megye Tanácsának elnöke a szakoktatás fontosságáról beszélt. Az elnök szerint az iskolának nem csak múltja, de jelene van és jövője is lesz. A térségi vezetők pedig támogatják a szakközépiskolát, hogy fejlődni tudjon a szakoktatás terén.

Daczó Dénes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek