Átadták a terepet

158

A megállapodás értelmében három hónap múlva műszakilag átvehetőnek kell lennie a csicsói Olt-hídnak. Az évek óta húzódó hídépítést a Hargita megyei Winfor Trade és a karácsonkői Aqua Parc fejezheti be 345 ezer lejből – derült ki a tegnapi terepátadáson.

Megrendelő, tervező, kivitelező találkozója. Sok víz lefolyt már… Fotó: Kovács Hont Imre

Ismét látható távolságba került a befejezés a többéves munka után, tegnap ugyanis átadta a terepet a megyei tanács a két kivitelező cégnek. Három hónap és 345 ezer lej áll rendelkezésükre, hogy a szucsávai tervező munkája alapján aszfalttal borítsák a Csicsóhoz tartozó Oltfalu hídját, valamint elvégezzék a partvédelmi munkákat.
– A három hónap tartható, ha az időjárás kedvez, rövidebb idő alatt is végezhetünk – mondta Labaditis Annamária, a Winfor Trade mérnöke. A hídon levő balasztréteget fel kell szedniük, és amennyiben a vízszigetelés sérült, azt is cserélniük kell még a burkolás előtt. Emellett a folyó két oldalán a híd előtt és után partfalat kell építeniük. A munkát akkor kezdik, amikor az időjárás megengedi. Ha a híd elkészül, még mindig marad feladat a Csicsót Csibával összekötő 123F jelzésű megyei úton.
– Az út aszfaltozását illetően még nem tudunk határidőket mondani. A tervekkel sokat kínlódtunk, mert egy hidat nem akart belefoglalni a Iași megyei tervező, a késlekedés miatt büntetőkamatot számolunk fel neki. Miután elkészül a terv, kiírhatjuk a kivitelezési közbeszerzést – fejtette ki Borboly Csaba megyeelnök az 1,7 km-es „aszfalthiányos” szakaszra vonatkozóan.
Helyi lakók arra kérték a jelenlevőket, hogy figyeljenek oda a minőségi munkára, mert a meglévő aszfalt is hagy maga után kívánnivalót.

Kovács Hont Imre

A cikk a Hargita Népe március 27-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek