2020, december 4, péntek.
custom_html_banner1

Hirdetés

Átadták a szolgáltatást

Átadta a szolgáltatást és a Go Rt. javait a hőszolgáltató közműnek a gyergyószentmiklósi önkormányzati testület tegnap. A hőszolgáltató működteti az ivóvíz- és szennyvízhálózatot ezentúl, a kezdéshez kölcsönt is jóváhagytak.

Kicsivel több mint kilencmillió lej a leltári értéke azoknak a javaknak, amelyeket most átadtak a hőszolgáltató közműnek, hogy ezentúl az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatást működtesse. Ezeket a javakat korábban a csődbe ment Közüzemek Rt. használta, a város közvagyonát képezik. A hőszolgálatónak október 28-ig kell átadni a teljes ivóvíz- és szennyvízhálózatot és más eszközöket, amelyekkel a szolgáltatást elindíthatja. Közben a fűtőmű elkezdte a versenyvizsgák megszervezését, a szolgáltatáshoz kapcsolódóan adminisztratív személyzetet és munkásokat is keres. 

Mint a tanácsülésen elhangzott, mire a munkaszerződéseket aláírják, a vállalatnak rendelkeznie kell az egész éves béralappal. Egy sor egyéb kiadása is lesz a fűtőműnek, hiszen eszközöket kell még beszereznie, a meglévőket meg kell javíttatnia ahhoz, hogy engedélyeket kapjon a szolgáltatásra. Ezzel szemben az első bevételekre csak másfél-két hónap múlva számíthat a vízszámlákból. Az önkormányzati testület ezért háromszázezer lejes kölcsönt biztosít a cég számára az induláskor adódó kiadásokra, az összeget egy éven belül kell visszatérítenie. Az is elhangzott, ezután is az eddigi szolgáltatási díjakat fogja alkalmazni a közmű, addig amíg az árképzők felülvizsgálata meg nem történik. 


Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb