csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Átadták A nemzet háziorvosa pályázat díjait: Nemes versengés: betegek az orvosok elismeréséért

A háziorvosok szerepe nagy jelentőségű, hiszen az esetek többségében a diagnosztizálástól a gyógyításig kísérik a betegeket – mondta a magyar kormány Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője A nemzet háziorvosa pályázat ünnepélyes díjátadóján tegnap Budapesten.

Az egész család orvosa. Emberközpontú háziorvosi praxisokat díjaztak

Kásler Miklós a díjazottakról szólva úgy fogalmazott: „ők azok az orvosok, akiket annak idején Hippokratész megálmodott”, és ők azok, akik munkáját közvetlenül ítélik meg a betegek. Hozzátette: a gyógyítás igazi esszenciája – a felfedezéseken és a tudományos eredményeken túl – a szereteten alapuló orvos-beteg viszony. A miniszter kiemelte, hogy a magyar medicina mindig betegközpontú, humanista volt. A magyarság kultúrájában, hagyományaiban, történelmében egységes nemzet, amely „hozta magával belső-ázsiai gyökereit”, ezeket a keresztény identitás és az európai értékek olyan egységgé emelték, amelyben minden megtalálható, ami érték. Hozzátette, ezt az egységet fejezi ki A nemzet háziorvosa pályázat is, amelyet szép kezdeményezésnek nevezett.
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy ez egy nemes versengés, hiszen a páciensek saját történeteiket, tapasztalataikat osztották meg a jelölések során. A zsűri elnöke elmondta, az erős mezőnyben nehéz volt a legjobbakat kiválasztani.
– Jó volt látni a pályázatokban a sokféle módon megjelenített szaktudást, emberi odaadást és a napról napra elvégzett nehéz munkát – tette hozzá az államtitkár.
A nemzet háziorvosa pályázat első helyezését Fekete Borbála kisapostagi háziorvos nyerte el, a határon túlról pedig Herbut Elvira orvos kapta meg a díjat a vajdasági Topolyáról. A nemzet háziorvosa pályázatot idén hirdették meg kilencedik alkalommal, és az előző évekhez hasonlóan a páciensek ajánlásai alapján jelölte ki a szakmai zsűri a Kárpát-medence legjobb háziorvosait és munkatársaikat. A tíz magyarországi és a tíz határon túli toplistást a zsűri választotta ki, a végső sorrendet pedig a www.evpraxisa.hu internetes portál olvasói és szavazói döntötték el. A határon túli toplistás praxisok közé – egyetlen székelyföldiként – beválogatták a csíkszeredai dr. Kovács Emőke háziorvost és asszisztensét, Süket Rékát is, a szavazatok alapján ők az ötödik helyen végeztek.
A nemzet háziorvosa pályázatot azzal a céllal szervezik meg, hogy a magyarországi egészségügyi alapellátás keretében, illetve a határon túli magyarlakta településeken dolgozó orvosokra, asszisztensekre, kiemelkedő teljesítményükre fordítsák a figyelmet.

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb