Átadásra vár a remetei hulladékgazdálkodási központ

64

Már csak az utolsó simításokat kell elvégezni, illetve elektromos hálózatra kell kötni, és működőképes a gyergyóremetei hulladékgazdálkodási központ. A települést érintő, Hargita Megye Tanácsa által uniós pályázatból lebonyolított, a megyei integrált hulladékgazdálkodási projekt (SMID) keretében elvégzett munkálatok értéke megközelíti az 50 millió lejt.
A gyergyóremetei központba tervezett létesítmények elkészültek, a szükséges berendezéseket is felszerelték a kivitelezők – tájékoztatott Zólya A. László. A Hargita Megyei Önkormányzat projektmenedzserétől megtudtuk, az említett uniós projekt keretében megépült az EU-konform végleges hulladéklerakó első cellája, akárcsak a szelektív hulladékválogató és komposztálóállomás, illetve a szükséges belső közművek és utak. A projektvezető elmondta, a központ működéséhez szükséges berendezések, eszközök üzembe helyezési próbái megtörténtek, a berendezések üzemképesek.
Jelenleg folyamatban van a komplexum takarítása, illetve egy külön szerződés keretében végzik el a létesítmények elektromos hálózatra történő csatlakoztatását. Zólya szerint legkésőbb folyó hónap végéig a központ átvételezési folyamata is elkezdődik.
Jó ütemben halad ugyanakkor azoknak a közbeszerzési eljárásoknak az előkészítése, melyek révén a megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer majdani szolgáltatóit választja ki a megyei önkormányzat. A közbeszerzési anyagok munkapéldányai elkészültek, ezek jóváhagyása után hirdetik meg az eljárást az országos Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (SEAP).
A 2007–2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program keretében megvalósított, Hargita megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere című projekt áfa nélküli értéke mintegy 164 millió lej. Ennek 70,5 százalékát uniós forrásokból, 14,2 százalékát kormányalapokból, 15,3 százalékát pedig a megyei tanács saját költségvetéséből finanszírozzák.

remete_hulladektarozo_fejlec

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek