Asztalitenisz-bajnokság Csomafalván

Egy újabb asztalitenisz-bajnokság zajlott az elmúlt hétvégén Csomafalván. A történet három évvel ezelőtt kezdődött, amikor elindult a Gyergyói-medencei asztalitenisz-csapatbajnokság, amelyen több település is képviseltette magát, és úgy gondoltuk, miért maradna ki Csomafalva. A kezdeti nehézségek ellenére összeállt egy négytagú csapat: Benedek Árpád, Molnár Tibor, Péter László és Kedves Botond részvételével. Sikerült minőségi asz­talokat, felszerelést is vásárolni, a helyi tornateremben heti két-három alkalommal rendszeres edzéseink vannak, valamint hetente egy alkalommal mérkőzést is szervezünk.
Egy ideig csak a csapat játékosai jártak rendszeresen pingpongozni, aztán egy érdekes ötlet támadt a csapaton belül: szervezzünk házi bajnokságot, csak csomafalviaknak, hátha több ember bekapcsolódik, így népszerűsítve a sportágat is. Kellemes meglepetés ért, a felhívásra több fiatal és idősebb játékos egyaránt jelentkezett. A verseny hatására egyre többen kezdtek járni asztaliteniszezni.
Az idén immár második alkalommal szerveztük meg a versenyt, nem titkolt célja lévén a helyi tehetségek felkutatása. Jelenleg Csomafalva két csapattal van jelen a Gyergyó–Hévíz Körzeti Asztalitenisz-bajnokságban: Délhegy SK, valamint Délhegy SK Juniors néven. Utóbbi csapat tagjai: Korpos Csongor, Korpos Levente, Madarász Ferenc, Székely Zoltán. Egy lépést továbbléptünk, és mertünk nagyobbat álmodni.


A csapat több tagja időközben részt vett az országos amatőr bajnokság (AmaTur) keretében szervezett néhány versenyen is. Látva e rendezvények népszerűségét, Benedek Árpád ötlete alapján vállaltuk egy B kategóriás AmaTur bajnokság megszervezését, amely szombaton zajlott a községi sportteremben. Nagy segítséget jelentettek a hasonló versenyek szervezésében rutinos ditrói kollégánktól, Héja Zoltántól, illetve nem utolsósorban a körverseny irányítói közül a versenyre érkező székelyudvarhelyi vendégünktől kapott tanácsok.
Mivel a helyek száma korlátozott volt, ezek rövid idő alatt, még a verseny előtt beteltek, sőt várólista is kialakult. Szombat délelőtt nagy izgalommal, 33 kezdő és haladó versenyzővel, négy asztalon elkezdődött a verseny. A csoportmérkőzéseket követően izgalmas és színvonalas találkozókat láthattak a szép számban megjelent nézők az egyenes kiesési szakaszban is.
Minden résztvevő emlékéremben részesült, valamint a legjobbak oklevelet és kupát vihettek haza emlékül, és nem utolsósorban nem maradhatott el a bográcsozás sem. Az eseményen jelen volt György István asztaliteniszedző is, a Hargita Megyei Asztalitenisz Szövetség vezetője, aki ekkor hozta el a hivatalos okiratot, amivel a Délhegy Sportklub Asztalitenisz Szakosztálya immár hivatalosan is a megyei szövetség tagja lett, illetve a versenyen megtisztelt jelenlétével Márton László Szilárd polgármester is. Terveink közt természetesen szerepel a továbblépés, tervben van a felszerelés bővítése is pályázati úton, illetve további hasonló kaliberű versenyek szervezése.
Meg kell jegyeznünk, hogy a lezajlott bajnokság és egyben a csapat főtámogatója a Csomafalvi Közbirtokosság, illetve, hogy a termet az edzésekre, illetve a versenyre Csomafalva Önkormányzata biztosítja! Ezúton is köszönjük!
Végül a verseny végeredménye: 1. Tókos Pál – Székelyudvarhely; 2. Simon Róbert – Gyergyószentmiklós; 3–4. Balla Péter – Maroshévíz, Tódor Csaba – Gyergyószentmiklós; 5–8. Bedő József – Gyergyújfalu, Mândru Aurel, Coșarcă Mihăiță – Salamás, Héja Zoltán – Ditró; 9–16. Nagy Attila – Újfalu, Mân­dru Marin – Salamás, Gergely István – Ditró, Benedek Árpád, Péter László – Csomafalva, Lőrinczi Béla, Pap Gyula, Szabó Áron – Gyer­gyószentmiklós; 17–25. Mol­nár Tibor, Korpos Csongor, Székely Zoltán, Korpos Levente, Máthé Hunor – Csomafalva, Benedek Alex, Benedek Zoltán – Gyergyószentmiklós, Héja Zsolt – Ditró, Szabó Zoltán – Újfalu; 26–29. Kedves Botond, Madarász Ferenc, Ambrus Péter – Csomafalva, Nagy Árpád – Újfalu; 30–33. Farkas Norbert – Csomafalva, Hompoth Zsolt – Ditró, Szabó Róbert, Kiss Tihamér – Újfalu.

Kedves Botond, Gyergyócsomafalva

[box type=”shadow” ]Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.[/box]